...
En boligkjøper mener hun betalte 450.000 kroner for mye for en bolig fordi en av de andre budgiverne var selgerens far. Hun krevde derfor erstatning fra megleren fordi hun ikke ble opplyst om familierelasjonen, skriver Aftenposten. Foto: Vidar Ruud, ANB

Familien presser prisen

Forbrukerrådet er kritisk til at en boligselger kan unnlate å opplyse budgiverne om at en av de andre budgiverne er i selgerens nærmeste familie.

Publisert 04.05.2012 kl 08:11 Oppdatert 04.05.2012 kl 09:20

Tips en venn på e-post:

En boligkjøper mener hun betalte 450.000 kroner for mye for en bolig fordi en av de andre budgiverne var selgerens far. Hun krevde derfor erstatning fra megleren fordi hun ikke ble opplyst om familierelasjonen, skriver Aftenposten.

Faren var i dette tilfellet også kausjonist for datterens boliglån, og ifølge klageren hadde han derfor en egeninteresse av å drive salgssummen opp.

Men i en fersk avgjørelse fra Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglertjenester fikk kjøperen ikke medhold i sin klage.

– Flertallet i nemnda åpner dermed for at familiemedlemmer og nærstående av selger kan delta i budrundene og presse opp prisene. Jeg tror ikke du finner en eneste boligkjøper som ikke ville blitt sjokkert hvis de avdekker at den de har budt mot, er i nær familie med selger, sier fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet, Thomas Bartholdsen.

  • Les også:

Kvinnens første bud var på 1,95 millioner kroner, men boligen ble hennes for 2,5 millioner etter en budkrig mot hovedsakelig én annen budgiver. Det var etter handelen at hun kom i kontakt med selgers far, som fortalte at han hadde vært en av budgiverne.

Mens flertallet i nemnda ikke betviler at selgers far var en reell budgiver som var bundet av sitt bud, mener Bartholdsen avgjørelsen er egnet til å svekke tilliten til Reklamasjonsnemnda og til megleryrket generelt. (ANB-NTB)

Eiendom til salgs og leie lokalt

Velg kategori

Velg område

De nyeste annonsene

Annonsere? Bestill annonse her

Nyeste bolig

Minde - Pen 3-roms med terrasse i pent bygg med...

3113320

2. etasje: Gang, bod, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue. Soverom 2 er noe større enn originalt da deler av bod ...

Prisantydning: 2.190.000,-

Område: Bergen

Eiendomstype: Leilighet

Primærrom: 72m²

Visning: 28.04.2014 1700 - 1800]

Mer om boligen

3113320
Annonsere i avis og på nett?

An exception has occurred:

Unhandled Exception (500:class java.lang.NumberFormatException)

Server Error

ocurred while accessing:/componada/component/show-esi/normal/classified/realestate_viewings_calender/www.ba.no/41/element230(servlet: componada)

java.lang.NumberFormatException.forInputString(NumberFormatException.java:65)
java.lang.Long.parseLong(Long.java:453)
java.lang.Long.valueOf(Long.java:540)
com.sun.el.lang.ELArithmetic$LongDelegate.coerce(ELArithmetic.java:210)
com.sun.el.lang.ELArithmetic.coerce(ELArithmetic.java:378)

Bor i Puddefjorden

Familien Tørresdal har bodd i båten i 13 år.

Sjekk den boligen!