2,15 mill ioner : Den hvite boligen midt på bildet er den første som markedsføres for salg på det åpne markedet på Grip. Foto: Ulseth og Fladseth Eiendomsmegling/ANB

Grip-bolig til salgs

For første gang er en bolig på fiskeværet Grip utenfor Kristiansund til salgs på det åpne markedet.
Publisert 16.08.2012 kl. 08:07 Oppdatert 16.08.2012 kl. 10:29

Tips en venn på e-post:Grip

 • Fiskeværet Grip på Nordmøre var fram til 1964 Norges minste kommune.
 • Tilhører nå Kristiansund kommune, og ligger i havgapet nord-nordvest for selve byen.
 • Øya er i dag uten fast bosetning, men den gamle bebyggelsen brukes som fritidsbebyggelse. Den siste fastboende flyttet vekk like før jul i 1974.
 • Grip er et et viktig besøksmål for besøkende i Kristiansund, og i sommersesongen er det daglig båtforbindelse fra byen.
 • Grip ligger værhardt til og har to havner, en på nordsiden og en ny og større på sørsiden av øya.
 • I dag er det for det meste havnen på sørsiden som brukes. Denne er også mindre utsatt for vær og vind enn havnen nå nordsiden.
 • På det nordligste skjæret Bratthårskollen, ligger Grip fyr.
 • Grunnlaget for bosetning på øya var fiskerier; før motorbåtens tid gjaldt det å bo nær fiskefeltene.
 • Allerede i middelalderen var Grip kjent som fiskevær, og Grip er trolig Nordmøres eldste tettsted
 • Husene på Grip brukes stadig som fritidsboliger av de tidligere gripværingene og deres etterkommere. Nå er altså det første lagt ut på markedet.
 • Ole Gunnar Solskjær har lenge forsøkt å kjøpe tomt eller hus på Grip. Nå eier han en liten rorbu. Familien til kona, Silje Lyngvær, har solid røtter på Grip.

[Tidens Krav] Boligen er på 63 kvadratmeter og har en prisantydning på 2,15 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på hele 34.000 kroner.

Den eneste omsetningen i tomillionersklassen på Grip hittil, fant sted i 2007, da Ole Tønder solgte fiskeværets største hus på om lag 200 kvadratmeter.

Da hadde det ikke vært eiendommer for salg i det fargerike sommerparadiset siden 2001.

Tønder hadde to interessentene til sitt salg i 2007. De var like eksklusive som kjøpsmuligheten: mangemillionæren Leif Inge Karlsen og fotballegenden Ole Gunnar Solskjær.

– Da Solskjær tok kontakt, hadde jeg tatt Leif Inge Karlsen i hånda på 2,5 millioner kroner. Det ville selvsagt vært like artig å selge til Ole Gunnar, sier Tønder til Tidens Krav.

Solskjær og kona Silje Lyngvær har i stedet sikret seg en liten rorbu hvor det er anledning til å overnatte på hemsen.

Antall kvadratmeter er ikke oppgitt, men tomta er på 70 kvadratmeter. Rorbua ble ifølge eiendomsregisteret kjøpt for én million kroner i juni i år.

Nå er det knyttet stor spenning til hva det første åpne salget på fiskeværet bringer.

For det har vært en eventyrlig verdiutvikling på de få Grip-eiendommene som er omsatt opp gjennom årene.

– Vi er fullstendig klar over den høye kvadratmeterprisen til å være en fritidsbolig, men beliggenheten, eksklusiviteten og det faktum at boligen er oppgradert til god standard så sent som i 2002, gjør at vi har gode forhåpninger om å oppnå prisforlangende, sier megleren, Bjørn Helge Henriksen Bøe. (ANB)

Her kan du se flere sommerbilder fra Grip

På forsiden nå