Eiendommen har egen molo, kaiområde og egen øy tilknyttet seg. Foto: PRIVATMEGLEREN

Rekorddyr bolig til salgs i Bergen

En sjøeiendom med 22,5 mål tomt og strandlinje kan bli Bergens dyreste bolig noensinne.
Solfrid Langeland
Publisert 12.09.2012 kl. 13:38 Oppdatert 12.09.2012 kl. 18:56

Tips en venn på e-post:Fra innsiden av boligen. Primærrom er 432 og boligen inneholder blant annet relax-avdeling, kaldt basseng og vinkjeller.
Naustet, bryggen og kaianlegget er bygget i 1987.
Det er oppført 3 bygninger på eiendommen. I 1987 ble det på østsiden av tomten oppført et kombinert garasjebygg og leilighetsbygg. I forlengelse av bygget mot vest finner man stall m/høyloft. Hovedbygget (bildet) består av en del på ett plan som er bygget i 1987. Den opprinnelige delen mot øst er bygget i 1917.

Prisantydningen er nemlig på skyhøye 25 millioner kroner.

RELAX

Sjøeiendommen er på 22,5 mål og ligger i enden av Skareveien på Mathopen i Bergen Vest, knappe 15 minutters kjøretur fra Bergen sentrum. Det er sjøutsikt mot Vatlestraumen, Bjorøy, Sotra og Raunefjorden. Eiendommen har også annet egen øy (Årholmen), molo, naust, kai og flytebrygge. Huset har bruksareal på 432 kvm, og har blant annet relax-avdeling og vinkjeller.

– Dette er en svært spesiell bolig. Det er vel knapt solgt en bolig for privatpersoner i denne prisklassen i Bergen før, sier Lars Albertsen i Privatmegleren.

Eiendommen ble lagt ut for salg onsdag morgen, med åpning for privatvisninger.

DYRESTE BOLIG?

– Det er vel knapt solgt en bolig for privatpersoner i denne prisklassen i Bergen før, sier Lars Albertsen i Privatmegleren.

Eiendommen ble lagt ut for salg onsdag morgen, med åpning for privatvisninger.

– Selgerne kjøpte eiendommen for over 30 år siden, og har i etterkant gjort betydelige oppgraderinger, med både utbygg, garasjebygg med leilighet og stall, nøst, molo, kai og flytebrygge.

MANGE DYRE, MEN

Tomten er nå på 22,5 mål, med ca. en kilometer strandlinje.

- I dette området er det tidligere solgt dyre privatboliger, men ingen av disse har en slik fantastisk tomt og kan derfor ikke sammenlignes prismessig, sier Albertsen

Han innrømmer at dette er en eiendom for noen få.

Det er nå 29 boliger over 7 millioner kroner til salgs på finn.no, og 15 boliger over 10 millioner kroner. Boligen i Mathopen er den desidert dyreste av disse

Les mer om:  bolig 

På forsiden nå