...
Fonnabu er en av hyttene som åpner med fest i helgen. Foto: Bergen Turlag

Hyttene åpner med fest

En rekke turisthytter åpner i helgen.

Jørgen Grønner E-post
Publisert 05.07.2012 kl 17:38 Oppdatert 05.07.2012 kl 17:38

Tips en venn på e-post:Lørdag 7.juli er det igjen klart for sommeråpning på Fonnabu Turisthytte ved Folgefonna, Solrenningen Turisthytte i Stølsheimen og på Stavali turisthytte på Hardangervidda vest.

På søndagen er det fest på Kalvedalen Turisthytte vest for Romarheimsdalen, skriver Bergen Turlag i en pressemelding.

Det har blitt lagt ned mange timers dugnad for å få åpnet hyttene, og stiene er ferdig merket og broene lagt ut.

Daglig leder Helene Ødven oppfordrer alle til å starte sommerferien til fjells.

– Vi håper folk får øynene opp for hvor flott det er i fjellet tidlig på sommeren. Nyt de lyse sommerkveldene når solen nesten ikke legger seg, sier daglig leder Helene Ødven i Bergen Turlag, og lover en minnerik dag.

– Ved Fonnabu Turisthytte ved Folgefonna, Solrenningen Turisthytte i Stølsheimen, og på Stavali turisthytte på Hardangervidda vest, blir det en spesiell lørdag, sier Ødven i pressemeldingen.

Her er det turlagsfolk som tar i mot folk og det blir aktivitetar og mat. På søndagen er det fest på Kalvedalen Turisthytte.

– DUGNADSREKORD

I ukene før 7.juli har mange malingspann blitt båret til fjells og dugnadsgruppene har arbeidet hardt for å gjøre fjellet klart til bruk.

I fjor opplevde DNT en dugnadsrekord med en frivillig innsats som tilsvarte 260 årsverk, til en samlet verdi på 160 millioner kroner.

Oppgavene varierer, fra å bygge nye eller reparere gamle varder, merke stier med den røde T’en, eller reparere hytter.

– Den frivillige innsatsen som i disse dager har blitt gjort er selve bærebjelken i DNT. Vi opplevde dessuten dugnadsrekord i fjor og vi er utrolig stolte over den enorme jobben som blir gjort, sier Krohn Devold.

Dugnadsarbeideren trekker ofte frem det sosiale fellesskapet som hovedgrunnen til at de ønsker å bruke ferien til å arbeide gratis. Mellom malerkoster og vaskebøtter oppstår et helt spesielt fellesskap.

Den Norske Turistforening har 480 hytter og 20 000 km merkete ruter som i stor grad blir vedlikeholdt på dugnad.

På forsiden nå


...

– Da jeg våknet, lurte jeg på om jeg var død

Ungt ektepar påkjørt i gangfelt på vei til jobb.

Kulturrådet kutter i støtten til ukeaviser

Kulturrådet kutter i produksjonsstøtten til ukeaviser. Støtten til Ny Tid reduseres med 25 prosent, mens den kristne ukeavisa Norge IDAG mister støtten helt.

Her får Norling damebesøk

Rikard Norling etterlyste kvinnelige sportsjournalister etter seieren over Lillestrøm. – Oi, oi, oi. Endelig, utbrøt Brann-treneren da han fikk ønsket sitt oppfylt.

...

Fem signeringer for Tertnes

Tertnes har skrevet nye kontrakter med hele fem av sine unge talenter.