Leitz Eins Zwei Dry 2010, lys strågul. Foto: Importør
 

Lykkelig med Leitz

To seksere blant hvit riesling.
Publisert 06.05.2011 kl. 00:00 Oppdatert 06.05.2011 kl. 08:21

Tips en venn på e-post:


Smaken overrasker med å være veldig frisk og samtidig fruktig i Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2010. Foto: Importør

Hvitviner på kartong

BAs vinekspert Per Randers Haukaas tester hvitviner på kartong. Av tyve kartonger fikk fire en sekser.

Røde kartongviner

Vanskelig å velge blant 400 ulike rødviner på kartong? BAs vinskribenter, Tom Are Trippestad og Per Randers Haukaas, gir deg tips om de beste kjøpene!

Vin i kartong

Lurer du på hvilken kartongvin du skal prøve? BA hjelper deg!

Den ukronede kongen av rimelig hvit riesling med høy kvalitet, har vært Johannes Leitz. I Norge har få kunnet konkurrere med vinene hans i prisklassen 100-150 kroner. Han er også en produsent som lager meget eksklusiv vin. For ikke så lenge siden ble Leitz kåret til Tysklands beste produsent og vinene hans får priser i mange ulike kategorier. Vinene hans er anvendelige og de passer både som aperitiff, til salater, kylling, skalldyr, ost, fisk og kremoster. Ikke minst passer han til våren.

9120201

Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2010

12 prosent vol

Weing. Leitz

Rheingau/Tyskland

75 cl

139,90 kroner

Lys lakserød. Dufter luksuriøst og diskré av fioler, markjordbær og friske plommer. Smaken overrasker med å være veldig frisk og samtidig fruktig. Den er sitruspreget med masse mineraler, god konsentrasjon og en flott balanse. Dette er en rosé på ren sjarmøretappe og er en av de bedre rosévinene jeg har smakt de siste årene. Tipper den kan bli en slager i årene som kommer. Må bestilles.

9120301

Leitz Eins Zwei Dry 2010

12 prosent vol

Weing. Leitz

Rheingau/Tyskland

75 cl

134,90 kroner

Lys strågul. Duft av sitrus, grønne epler og blomster. Vinen har en uvanlig og deilig crispy munnfølelse med friskhet, fin sødmebalanse og en lang, delikat og luksuriøs finish. En flott aperitiff.

Les mer om:  Vin 

På forsiden nå