Stipendvinnere: Jone Rasmussen (Bitreactive AS), Morten Isachsen (Fribi AS), Ivar Sagmo (AiMs Innovation AS), Håvard Fjellvær (MemfoACT AS), Mona Myrvang Johansen (Expology Solutions AS), Kjetil Lobben (Expology Solutions AS). Foto: Torunn Brånå/ANB

Gründere får drahjelp

Norske gründere som vil satse internasjonalt får millionstøtte.
Øystein Bjerkestrand, ANB E-post
Publisert 08.06.2012 kl. 09:57 Oppdatert 08.06.2012 kl. 10:21

Tips en venn på e-post:

www.ba.no Se alle stillinger (6)FAKTA: Årets vinnere

  • MemfoACT fra Trondheim har utviklet en membran som omdanner kloakk og avfall til drivstoff. Stipend: 750.000 kroner
  • AIMS Innovation fra Oslo har utviklet et dataprogram for overvåkning og analyse av forretningskritiske integrasjonsløsninger i store selskaper. Stipend: 750 000 kroner
  • Bitreactive fra Trondheim, har laget et utviklingsverktøy for software basert på byggeklossprinsipp. Verktøyet støtter seg på «tingenes internett» og gjennom å kapsle inn maskiner i byggeklosser kan programutvikling gjøres mye raskere enn før. Stipend: 500.000 kroner
  • Expology Solutions fra Oslo lager programvareløsninger, installasjoner og læringsspill/rollespill til museer, vitensentre og andre kunder med behov for kommunikasjon av brand, identitet og historie. Stipend: 750.000 kroner
  • Fribi fra Oslo har lansert en mobiltjeneste som tilbyr et enkelt sted å finne gratisting eller gode byttehandler i nærheten av der du er. Stipend: 300.000 kroner (ANB)

I år får fem norske bedrifter tre millioner kroner i stipend fra Næringslivets Internasjonaliseringsstiftelse (NORINT). Felles for vinnerne er at de utvikler unike produkter for et nisjemarked, som internasjonalt byr på mange muligheter.

Styret i NORINT har i 2012 besluttet å dele ut fem stipend på til sammen 3,05 millioner kroner.

Stipendet blir delt ut under årets NM for studentbedrifter i Oslo 6-7. juni i regi av Ungt Entreprenørskap.

En stadig økende globalisering gir norsk næringsliv nye muligheter, men internasjonalisering krever mye tid og ressurser. Derfor er NORINT opprettet for å hjelpe nye næringer og kunnskapsmiljøer til å utnytte de markedsmulighetene som et internasjonalt marked kan gi.

– Norge er et lite marked for mange gründere. Dette stipendet er ment som en hjelp til å møte konkrete utfordringer knyttet til reell introduksjon av et ferdig utviklet produkt, konsept eller tjeneste i et internasjonalt marked, forteller Leif Frode Onarheim, styreleder i NORINT.

Årets stipendvinnere har utviklet produkter som henvender seg til forskjellige industrier, men har en felles ambisjon om at de også må ut av landet for å lykkes. Hemmeligheten ligger i å tilby unike produkter til nisjemarked.

– Fra å omdanne kloakk til drivstoff, til intelligente dataprogrammer som kan forutse det uforutsigbare, er disse selskapene fantastiske eksempler på norske gründere som har utviklet produkter som har gode muligheter for å lykkes i et internasjonalt marked, sier Onarheim. (ANB)

På forsiden nå