...

– Brann-ledelsen bør gå av ved nedrykk

Det ville ikke være urimelig om Roald Bruun-Hanssen og andre sentrale aktører satt plassene sine inn på at klubben ikke rykker ned, skriver Trond Tystad i dagens innlegg.


...

Norges dyreste kollektivby

Hvordan skal vi kunne nå målet om tredobling av kollektivtrafikken, hvis ikke tilbudet også tredobles?, skriver Marit Warncke i dagens innlegg.

...

– Hun er Bergens mektigste

Bergens Tidende har sammen med en ekstern jury kåret byens 10 mektigste. Listen preges av de som forvalter milliarder, men er det pengene som har den reelle makten i Bergen? Jeg tror ikke det, skriver Filip Rygg i dagens innlegg.


...

– Må øves fra tidlig alder for å bli en topputøver

Vi vet at veien til en toppidrettskarriere er lang, og at utøverens forutsetninger alene, ikke er tilstrekkelig for å skape topp-prestasjoner, skriver Olympiatoppen Vest i dette innlegget.


...

– Det er en stor skam for byen!

Erling Gjelsvik advarer i dag mot det han kaller arkitektonisk forsøpling av Storelungeren.

...

– Fra tid til annen er det illegale operasjoner fra fremmede ubåter i norsk farvann

Nok en gang tyder mye på at en eller flere fremmede ubåter opererer langs svenskekysten. I dette innlegget forklarer Jan Jæger, tidligere sjef for ubåtvåpenet i Norge, litt om hva som skjer når slike situasjoner oppstår.


Politikk

Ber om endret regelverk for offentlige festivalarrangører

Skjenkedebatten i Bergen etter Tall Ships Races får nasjonalt etterspill.

- Standarden på den eldste delen av bygget er så dårlig at det er nødvendig å bygge nytt, sier rådmann i Samnanger, Tone Ramsli. Opposisjonen mener at den gamle delen kan rehabiliteres og brukes når eldrebølgen slår inn om noen år. - Vi har ikke råd til å rive og bygge nytt. Vi har store etterslep på vei, vann og avløp, mener Frp, som dessuten er negativ til at kommunen har innført eiendomsskatt.

Minikommune bygger nytt sykehjem til 120 millioner

Eldre må flytte mens byggingen pågår.

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H).

– Vi må ta en runde på hva konsekvensene skal bli

Byrådssamarbeidet i Bergen kan sprekke etter at KrF satte hardt mot hardt i Bybane-saken.

...

– Vi har ikke en eneste avis å miste!

Trond Tystad legger ikke skjul på at han er avisoman. Derfor er han redd for at den blåblå regjeringens forslag om å redusere pressestøtten vil gi ham færre aviser å forholde seg til.

...

– Er horeriet neste fase for avisene?

Reklamejournalistikk – skal det verta framtida for dei norske avisene, spør Olav Kobbeltveit i dag, og han er engsteleg for den journalistiske integriteten.


...

– Visste du at vi kunne hatt eit atomkraftverk i Nordhordland?

21. oktober 1974 sytte sindige, strie strilar på Lindåshalvøya for at det aldri skulle verta bygd noko atomkraftverk her hos oss, skriver Oddny Miljeteig i dagens innlegg.

...

– Venstre gjør en forskjell

I dette innlegget svarer Geir Kjell Andersland på Olav Kobbeltveits analyse av Venstres opptreden i bergenspolitikken.


...

– Gi én milliard til å bekjempe Ebola

Mens Verdensbanken anslår at det trengs 130 milliarder kroner for å stoppe ebola-epidemien, bevilger Norge 183 millioner. La oss i det minste øke beløpet til en milliard, skriver Filip Rygg i dagens innlegg.

Den vestlandske vegen vidare

Omsider ser det ut til at sentrale styremakter ser nytten og verdien av å løyve pengar til vestnorsk samferdsle. Men det skal lite til før dei vender nasen i andre retningar, åtvarar Anne Gine Hestetun.


...

Krøll med Krabbe Krølle

Sett i lys av flere noe tvilsomme forhold rundt den kommersielle omsetningen av denne krabbearten forekommer det meg merkelig at Rema 1000 insisterer på at skallet bare er «innpakning», skriver Endre Willassen i dette innlegget.

...

Hvem er denne karen?

Det parodiske preget som gjerne kjennetegner politikk i Bergen, er ikke blitt svekket av måten Høyre har gjennomført sitt troneskifte på, skriver Erling Gjelsvik i dagens innlegg.


...

– Venstre bør vende seg til Ap

Det er legitimt å meina at Venstre – lokalt og nasjonalt – vil oppnå større politiske gevinstar ved å venda seg mot Arbeidarpartiet, skriv Olav Kobbeltveit i dagens spalte.

...

Husk å takke alle hverdagsheltene!

Har vi husket å takke treneren på fotball-laget til junior? Eller SV-politiker Oddny Miljeteig for sin ustoppelige kamp for de som trenger det mest? Byen er full av helter som fortjener hyllest, skriver Filip Rygg i dagens innlegg.


...

Her går startskuddet for valgkampen!

Høyres nominasjon var et startskudd for en valgkamp i Bergen, og ikke en fullbyrding av hvordan byen skal styres fem år fremover, skriver Trond Tystad i dagens innlegg.

...

– Unik mulighet for å styrke Bergen og bergensidrettens plass på kartet

I løpet av en måneds tid markeres to viktige begivenheter for Bergen og bergensidretten, skriver generalsekretær i Idsrettsforbundet, Inge Andersen, i dette innlegget.


...

– Velg den valgbare

– Debatten på Det Akademiske Kvarter i forrige uke avdekket av Martin Smith-Sivertsen nok har noen uker med politisk hardtrening foran seg, før han kan matche formen til Ragnild Stolt-Nielsen, skriver Tom Rasmussen i dette innlegget.

...

– Denne skolen bør skifte navn

– Amalie Skram har absolutt ikke noen som helst forbindelse til denne skolen, skriver Jon Fredrik Børsheim i dette innlegget.


...

Hvordan ville situasjonen i Bergen vært uten gaver fra Mohn og andre?

– Jeg vil takke Trond Mohn spesielt for det engasjement han viser for barn og unge i Bergen, skriver Stig Hammersland som er leder i IL Gneist i dette innlegget. .

...

– Kommunen skyver fra seg ansvar

– Kommunen er slepphendt med oppgavene sine. Og loven, skriver Robert Glastad i dette innlegget.


...
Anna Kathrine Eltvik

Ingen bør reise alene

Det islandske ordet for omsorg er «medfart». Du reiser med noen på deres li…...
...

Sykkelsjefen svarte

Sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg, stilte på nettmøte.


...

Skyss møtte BA-leserne

Skyss møtte BA-leserne fredag klokken 1200.
...
...

Noe på hjertet?

Glad, sint, engasjert eller opprørt?

Send din mening til Summetonen


Siste nyheter


Mest populære bildeserier


Avstemninger

Er du medlem av en eller flere bokklubber?

Ja
Nei
Vet ikke

Din stemme er registrert

Avsluttet


Bilder av Bergen


Skal du på vinterferie?

Folk på gaten svarer på dette og annet