...

– Jeg stoler på deg. Dette fikser du, Rikard!

Les Brann-supporterens bønn til Brann-trener Rikard Norling.


...

Politi-bevæpning kan føre til flere drap

Økt terrorrfare gjør at politiet nå får godkjent en midlertidig bevæpning som skal vare i fire uker. Det kan være en riktig avgjørelse, men vi må for all del unngå permanent bevæpning, skriver Filig Rygg i dag.

...

– Selvsagt burde Bybanen etter Lagunen ha beveget seg i retning Os

Erling Gjelsvik applauderer i dag vilt og hemningsløst byrådets beslutning om å satse på bybane vestover før Åsane.


...

– For Brann er det nå 2–2 i kvalifiseringer. Måtte den femte ende godt.

Etter en neglebitende høst med risiko for nedrykk mot Sogndal og Haugesund, står vi foran klimaks: 2x90 minutter mot Mjøndalen, skriver Brann-supporter Johan Giertsen i dette innlegget.


...

Sylvi Listhaug kan gjera mykje ugagn

No har Sylvi Listhaug kasta seg på nok ein kjepphest for å verta uven med dei fleste norske bøndene, skriv Olav Kobbeltveit i dag.

...

– Opphev alkoholloven!

Norsk alkoholpolitikk er en overlevning fra svunne tider og solid tuftet på moralismens grunnsetninger, skriver Knut Guttormsen i dette innlegget.


Politikk

Ber om endret regelverk for offentlige festivalarrangører

Skjenkedebatten i Bergen etter Tall Ships Races får nasjonalt etterspill.

- Standarden på den eldste delen av bygget er så dårlig at det er nødvendig å bygge nytt, sier rådmann i Samnanger, Tone Ramsli. Opposisjonen mener at den gamle delen kan rehabiliteres og brukes når eldrebølgen slår inn om noen år. - Vi har ikke råd til å rive og bygge nytt. Vi har store etterslep på vei, vann og avløp, mener Frp, som dessuten er negativ til at kommunen har innført eiendomsskatt.

Minikommune bygger nytt sykehjem til 120 millioner

Eldre må flytte mens byggingen pågår.

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H).

– Vi må ta en runde på hva konsekvensene skal bli

Byrådssamarbeidet i Bergen kan sprekke etter at KrF satte hardt mot hardt i Bybane-saken.

...

Blått styre og blått lys, men raude tal

Budsjettet berre ei mor kan elska!» slo han fast, SVs Snorre Valen, etter at finansminister Siv Jensen hadde presentert sin «baby»: Regjeringas statsbudsjettforslag for 2015.

...

– Skal vi bare bry oss om kriminaliteten som tigging medfører, men ikke prostitusjon og sexslaveri?

De hjemløse må nå ty til trafikkmaskiner eller søppelrom som overnattingssted, skriver Anna Kathrine Eltvik i dette innlegget.


...

Her vil vi ha kulturhus i Åsane

Ideen om å samlokalisere kulturhus med den nye videregående skolen som skal bygges synes å være et meget interessant alternativ, skriver Roald Heggernes i dette innlegget.

...

– Vi reiser over hele verden, men bygger samtidig opp en mur rundt landet vårt.

Jeg kan så vidt huske dagen da Berlinmuren falt. Jeg håper min seksåring skal få samme forhold til dagens asylpolitikk. Noe uforståelig som en gang skjedde, men som ble avskaffet, skriver Filig Rygg i dagens innlegg.


...

– Vi ønsker å komme med en utfordring til idretten!

Uansett om Bergen kommune bygger små eller store haller, så bygger vi for fremtiden, skriver idrettsbyråd Helge Stormoen i et svar til Torbjørn Iversen om hallsituasjonen i Bergen.

...

Slik bør Bergen vokse

Skal Bergen håndtere forventet vekst i tråd med stadig mer skjerpete krav til klima og miljøriktige grep, så må arbeidsplasser, boliger, barnehager, skoler og kultur og idrettsanlegg ligge i sentrum, skriver Ola B. Siverts i dette innlegget.


...

– Da Bystyret i 1997 vedtok å drive Torget som aksjeselskap, startet elendigheten

Det haster med å finne en løsning for Torget. Og løsningen er ikke å fortsette på samme galeien, skriver Torstein Dahle i dette innlegget.

...

– Frarøver mange eldre viktige lyspunkt i hverdagen

Bergen eldreråd fortviler og er redd aktivitetstilbud for eldre nå står i fare for å forsvinne, skriver Inger-Johanne Knudsen i Bergen Eldreråd i dette innlegget.


– Nåløyet blir trangere for nye, spennende stemmer.

Når VG velger å redusere drastisk på antall bokanmeldelser, så er det en utvikling som er mye verre enn det kan høres ut. Det er nok et steg i retning av at den norske samtalen forstummer, skriver Chris Tvedt i dag.

...

– Det er jo jevngodt med å tilby en alkoholiker et gavekort på polet

Kjersti Toppe er en av få som virkelig har skjønt alvoret når hun advarer mot såkalt legemiddelassistert rehabilitering, skriver Erling Gjelsvik i dag.


...

– Kanskje det er best at Vesten let resten av verda i fred.

Verda må attende til 1648 og slutten på trettiårskrigen, og læra av freden i Westfahlen, skriv Olav Kobbeltveit i dag – som Henry Kissinger og Andreas Skartveit hor gjort før han, skirver Olav Kobbeltveit i dagens spalte.

...

«Torget skal hem!»

I dag kaster Trond Tystad, som er tidligere styreleder hos torghandler Husebø, seg for alvor inn i striden om Mathallen.


...

– For første gang siden 2007 blir nye biler faktisk dyrere!

I fjor stoppet regjeringen dreiningen av avgiftene fra motorrommet til det som kommer ut av eksospotten, skriver Inger Elisabeth Sagedal fra NAF i dette innlegget.

...

– Umulig å drive god miljøpolitikk med en gammel bilpark

Uten bilen stopper Norge. Men uten en fornyelse av bilparken, vil utviklingen av et bedre miljø og et tryggere trafikkbilde stoppe opp fullstendig, skriver FrPs Per Sandberg i dette innlegget.


...

– Mon vi høyrer dei, her til lands, vi som er ein av verdas aller største våpeneksportørar

Nett no er meir enn 22 millionar born på flukt frå krig. Nett no flyktar eit barn frå den brutale krigen i Syria, skriv Oddny Miljeteig i dette innlegget.

...

Her er de ukjente norske seirene

Norge er en stolt idrettsnasjon. Vi er den mestvinnende nasjonen i vinter-OL målt i antall medaljer. Det som er mindre kjent, er imidlertid norsk idretts seire utenfor mesterskapsarenaer verden over, skriver Inge Andersen i dagens innlegg.


...
Anna Kathrine Eltvik

Vår tids folkesykdom oversett

Unngåelsesatferd er i følge Helsedirektoratet den viktigste risikofaktoren …...
...

Sykkelsjefen svarte

Sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg, stilte på nettmøte.


...

Skyss møtte BA-leserne

Skyss møtte BA-leserne fredag klokken 1200.