Nico Rosberg har beste startspor i Kina. Foto: Alastair Staley / LAT Photographic

Rosberg i beste startspor

Nico Rosberg (26) var kvikkest i kvalifiseringen foran Kinas Grand Prix i formel 1.
Publisert 14.04.2012 kl 14:32 Oppdatert 14.04.2012 kl 14:34

Tips en venn på e-post:Rosberg starter i første rekke søndag med lagkamerat Michael Schumacher.

De to tyske Mercedes-førerne har dermed et glimrende utgangspunkt før løpet i Shanghai. Mercedes gjorde comeback med eget lag i formel 1 før 2010-sesongen, men har ikke sikret seg beste startspor siden argentineren Juan Manuel Fangio klarte det i Italias Grand Prix helt tilbake 1955.

Mercedes forlot sporten det samme året og kom ikke tilbake under eget navn før i 2010, tross et suksessfullt samarbeid McLaren i en årrekke.

Nettopp McLaren og Lewis Hamilton hadde opprinnelig neste beste tid i kvalifiseringen, men briten gjorde et uanmeldt skifte av girkasse og trekkes dermed fem plasseringer tilbake. Michael Schumacher har vunnet i Kina hele sju ganger, sist i 2006 for Ferrari. 43-åringen ble nummer tre i lørdagens kvalifisering og rykker dermed fram til nest beste utgangspunkt.

– Dette er en herlig følelse. En spesiell stund for hele laget, uttalte Nico Rosberg, som er sønn av den finske verdensmesteren i formel 1 fra 1982, Keke Rosberg.

26-åringen vant kvalifiseringen med klar margin. Over halvsekundet skilte ned til Hamilton. Regjerende verdensmester Sebastian Vettel skuffet stort. Red Bull-føreren ble bare nummer 11 lørdag. Det er Vettels svakeste plassering i en kvalifisering på 42 konkurranser. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Stengt på dagen på grunn av dårlig renhold

– Det var null styring på renholdet. Når det er på et sånt nivå, må vi sette foten ned.

Her er alder ingen hindring

BA ble med Aktiv til 100 på tur!