...
Sverre Isachsen krever at banen må bli sikrere etter en livsfarlig ulykke på treningen. Foto: Lars Gange subaru.com/rally(ANB

– Dette er livsfarlig

Med norske Sverre Isachsen i spissen har rallycrossførerne i X Games krevd at banen må bli sikrere etter en livsfarlig ulykke på treningen. Se den sjokkerende videoen!

Publisert 30.06.2012 kl 13:35 Oppdatert 30.06.2012 kl 15:01

Tips en venn på e-post:

Det var finske Toomas Heikkinen som fikk tidenes bråstopp da han ikke klarte å hoppe langt nok over et 20 meter langt gap under treningen. Ford-føreren kommer i over 100 km/t og bråstopper da bilen går rett inn i veggen. Siste nytt om Heikkinen er at han skal ha kommet fra ulykken med et brukket bein og ribbein.

– Dette er livsfarlig! For unngå samme situasjon måtte jeg bråstoppe på hoppet i den forrige runden i Texas, og min teamkamerat Bucky Lasek svingte av hoppet til siden da han skjønte han ikke hadde nok fart, sier Sverre Isachsen, som er den eneste norske rallycrossføreren i USA.

Etter Heikkinens stygge ulykke tok Sverre Isachsen med seg den tidligere verdensmesteren i rally, Marcus Grönholm, og gikk rett til dommerne. De sa at de nektet å kjøre hvis ikke hoppet ble forandret, og de hadde alle de andre førerne, som 8 ganger verdensmester i rally Sébastien Loeb, ekstremsportlegenden Travis Pastrana og Youtube-kongen Ken Block, bak seg.

– Et slikt hopp som de bruker her i USA er spektakulært, men livsfarlig. Vi kan ikke ha det sånn, og har krevd at hoppet blir forandret. Hvis ikke vil vi nekte å kjøre.

Siste nytt er at de skal lage en bru i stedet for et hopp. Det vil si at vi fortsatt vil hoppe, men skulle vi ha for lav fart, så kjører vi bare over brua.

Sverre Isachsen har vunnet EM i rallycross de tre siste årene, men er i år fabrikksfører for Subaru Puma Rallycross Team i det USA-baserte Global Rallycross Championship. Etter en vanskelig sesongstart er 41-åringen fra Hokksund klar for årets tredje runde, og årets høydepunkt, som er en del av gigantiske X Games i Los Angeles, søndag. (ANB)

Se den utrolige videoen her:

Biler til salgs lokalt


De nyeste annonsene:

Annonsere i avis og på nett?

Superflyet i Norge

Norwegian nye superfly er i Norge. Bli med på en omvisning.

Se bildene her

Dragebåtfestivalen 2012

Finner du noen du kjenner?

Se bildene

Lambo-SUV og drage-Jeep

Sjekk ut bilene utstilt på Auto China i Beijing.

Se alle bildene

Vårmønstring 2012

Omkring 1000 motorsykler var samlet på Festplassen.

Sjekk alle syklene

Fri parkering

Parkering er vanskelig. I hvert fall etter disse resultatene å dømme. Send oss gjerne dine beste parkeringsbilder på leserbilde@ba.no

Se mer enn 400 bilder

Kjører off-road

Bilentusiaster med firhjulstrekkere samler seg.

Se de tøffe bildeneAktuelt

Bilmessen i New York

Alt er stort i USA, også bilmesser. Sjekk ut aprilmessen i New York City.

Se alle bildeneHistoriske kjøretøy i Bergen

Hentet fra fotomuseum.bergen360.no og mittogditt.origo.no.

Bli med tilbake i tid

Tøffere enn toget

Modelljernbanemesse i Turnkassen.

Se de tøffe bildene!

...

Lurer du på hvordan denne ser ut inni?

Bli med på omvisning da vel.

Se video