...
Andreas Mikkelsen har grunn til å smile. Han får nemlig kjøre samtlige VM-runder denne sesongen fra nå av. Foto: Handout/ANB

Får eget VM-team

Volkswagen etablerer et eget VM-team for Andreas Mikkelsen.

Publisert 07.03.2013 kl 13:55 Oppdatert 07.03.2013 kl 13:57

Tips en venn på e-post:
Det var ventet at 23-åringen skulle kjøre VM-rundene som Volkswagens tredjebil, men den doble IRC-mesterens får nå større tillit.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) bekrefter at bilfabrikanten har meldt på et nytt VM-team kalt Volkswagen Motorsport II. Dette teamet skal kjøre alle rundene fra og med Portugal i neste måned. Og teamet inneholder kun en fører og en kartleser, nemlig Andreas Mikkelsen og Mikko Markkula.

– Først og fremst så betyr det at jeg får enda bedre muligheter til å kjøre test. Jeg slipper å dele testdagene med Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Mens de må dele en testbil, får jeg min egen bil, sier han etter tilliten fra teamledelsen.

Poengtyv

Med eget team får 23-åringen også i oppgave å plukke fabrikkspoeng i tillegg til poengene i førermesterskapet, noe Polo-føreren ikke ville hatt som tredjefører.

– Det er moro at de mener at jeg er i en posisjon hvor jeg kan hjelpe Volkswagen med å «stjele» poeng fra andre team. De har allerede sagt at jeg i enkelte løp må være forberedt på å få beskjed om å kjøre det jeg kan for å ta poeng fra andre sjåfører. Det er en tillitserklæring jeg setter stor pris på, sier han med et smil.

– Bedre muligheter

Volkswagen forklarer oppjusteringen fra tredjefører til eget team med at de vil gi den unge nordmannen best mulige testmuligheter.

– At vi skulle komme med en tredje bil var bestemt for lenge siden. Vi valgte imidlertid at det skulle skje gjennom et eget team, slik at Andreas fikk bedre testmuligheter og ikke var avhengig av å dele testdagene med våre to andre sjåfører. Samtidig vil Volkswagen Motorsport II være et fabrikkteam, og dermed også få prioritert plass på serviceområdet – noe som er interessant for oss, sier han.

Mikkelsen har ikke deltatt i årets to første VM-runder i Monaco og Sverige, men er altså klar for den kommende runden i Portugal. (ANB)

Biler til salgs lokalt


De nyeste annonsene:

Annonsere i avis og på nett?

Superflyet i Norge

Norwegian nye superfly er i Norge. Bli med på en omvisning.

Se bildene her

Dragebåtfestivalen 2012

Finner du noen du kjenner?

Se bildene

Lambo-SUV og drage-Jeep

Sjekk ut bilene utstilt på Auto China i Beijing.

Se alle bildene

Vårmønstring 2012

Omkring 1000 motorsykler var samlet på Festplassen.

Sjekk alle syklene

Fri parkering

Parkering er vanskelig. I hvert fall etter disse resultatene å dømme. Send oss gjerne dine beste parkeringsbilder på leserbilde@ba.no

Se mer enn 400 bilder

Kjører off-road

Bilentusiaster med firhjulstrekkere samler seg.

Se de tøffe bildeneAktuelt

Bilmessen i New York

Alt er stort i USA, også bilmesser. Sjekk ut aprilmessen i New York City.

Se alle bildeneHistoriske kjøretøy i Bergen

Hentet fra fotomuseum.bergen360.no og mittogditt.origo.no.

Bli med tilbake i tid

Tøffere enn toget

Modelljernbanemesse i Turnkassen.

Se de tøffe bildene!

...

Lurer du på hvordan denne ser ut inni?

Bli med på omvisning da vel.

Se video