...
Daniel Haraldsen fjernet gøtt fra en due da to politibetjenter dukket opp. Et vitne trodde han torturerte duer. Foto: Eirik Hagesæter

«Duetorturist» var dyrevenn

Politiet fikk melding om at en blodig mann satt på en benk i sentrum og sydde på en levende due.

Bjørn Thomas Olsen
Bjørn Thomas Olsen Profil E-post
Publisert 17.08.2010 kl 15:11 Oppdatert 17.08.2010 kl 18:33

Tips en venn på e-post:Meldingen gikk ut like før klokken 1515.

– Meldingen var at en blodig mann satt på en benk ved St. Jacobs kirke ved Lars Hilles gate og sydde i en levende due, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

DYREVENN

Da patruljen kom frem viste det seg at historien langt ifra var så dramatisk som den første meldingen gikk ut på. Der satt nemlig veterinærstudent og medlem i Dyrebeskyttelsen, Daniel Haraldsen.

– Det var en mann som hadde fjernet noe tråd fra foten til en due. Så han var en god dyrevenn og fortjener ros. Sånn er det noen ganger, folk oppfatter folk forskjellig, sier Hilland.

BLOD

Haraldsen er ferdig veterinærutdannet i Slovakia neste sommer og er på sommerferie i Bergen.

– Duen hadde masse gøtt viklet rundt foten og jeg plukket den opp for å fjerne den. Den blødde litt for gøtten var viklet dypt inn i foten og litt av huden løsnet da jeg fjernet tråden. Det er ikke noe problem, siden fugleblod koagulerer svært fort, sier Haraldsen.

Han har forståelse for at det kunne se rart ut.

– Jeg vil heller at folk ringer når de ser noe slikt enn at de ikke gjør det. Vi hadde jo den historien om han som grillet måker, og da ringte vel ingen, sier han.

På forsiden nå


...

Nedtur for Erna Solberg

I en ny meningsmåling mister de borgerlige partiene flertallet på Stortinget. Samtidig kommer Miljøpartiet De Grønne i vippeposisjon.

...

– Husk at Bergen sentrum er grunnen til at vi bor her. Ingen av oss ville vært her hvis det bare var Åsane.

Mandag kveld ble Bryggen og Fisketorget debattert på Litteraturhuset. Panelet var uenige om både dagens tilstand og visjonen for områdene.