Fikk 21 års forvaring

Yasin Jabr er tirsdag dømt til lovens strengeste straff, 21 års forvaring, for drapet på Hanne Kristine Olsen og to drapsforsøk.
Publisert 04.02.2003 kl 14:02 Oppdatert 27.04.2003 kl 09:50

Tips en venn på e-post:


Yasin Mohammed Jabr
Yasin Mohammed Jabr. Foto: Privat
Hanne Kristine Olsen
Hanne Kristine Olsen. Foto: Privat

Dommen fra Bergen tingrett er enstemmig og i tråd med aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, sin påstand.

Jabr er dømt for overlagt drap og forsøk på overlagt drap på Olsens tante og sin egen datter.

- Tiltaltes forklaring er helt uten troverdighet. Han var klar over hva han gjorde. Dette var et overlagt drap, ikke en handling i affekt, skriver retten i den knusende dommen.

Når det gjelder den straffen begrunner retten den med å beskrive drapet som en 'gruoppvekkende handling uten noen formildende omstendigheter'.

Retten mener det er stor fare for at Jabr begår nye, alvorlige kriminelle handlinger om han har kontakt med kvinner.

- Han er en farlig mann, spesielt for kvinner han får et nært forhold til, slår retten fast.

Yasin Jabr må sone minst ti år før han kan søke om å få slippe ut fra fengsel. Men da skal påtalemyndigheten ha et ord med i laget. Er de negative til å slippe Jabr løs i samfunnet, er det opp til retten å bestemme hans videre skjebne.

Jabr er også dømt til å betale 320 000 kroner i erstatning til sin egen datter og 100 000 kroner til Hanne Kristin Olsens tante. Drapsofferets far får 120 000 kroner.

Etter 21 års forvaring kan retten forlenge forvaringen. I teorien kan Jabr derfor bli sittende innesperret resten av sitt liv.

Det var 27. juli 2001 at Hanne Kristine Olsen ble kjørt ned og drept av sin samboer, Yasin Jabr. Deres tre uker gamle baby, som lå i en barnevogn, overlevde mirakuløst. Hanne Kristines tante greide også å berge seg unna i siste liten.

Jabr meldte seg umiddelbart på Laksevåg lensmannskontor og fortalte hva han hadde gjort. I ettertid har han hele tiden hevdet at han ikke husker noe fra det som skjedde.

Statsadvokaten mener Jabr hadde til hensikt å drepe både samboeren, datteren og Hanne Kristines tante da han satte seg i bilen. Derfor ble han tiltalt for overlagt drap og to forsøk på overlagt drap.

På forsiden nå


...

Beboerne har hentet vann på butikken i tre år. Nå kan de endelig juble.

Beboerne i Kvitura kan regne med å få rent vann i springen våren 2015. Det vil være slutten på et over tre år langt mareritt.

...

Den maritime næringen ber Mæland om grønn hjelp

Den maritime næringen vil gjerne bli miljøvennlig, men da trenger de hjelp fra det offentlige.

Vest24

...

Foreldre siktet for vold mot spedbarn

Et foreldrepar er arrestert, siktet for for å ha brukt grov vold mot en seks uker gammel baby. Faren fremtilles nå for varetektfengsling i Nordhordland tingrett.

...

Karen vil fortelle historiene om andres liv

– Alle mennesker har en historie som er interessant, selv om de ikke tror det selv. De fleste tror jo ikke det, sier Karen Cecilie Heldal.