Katolsk konfimasjon i Johanneskirken (02.06.2011).
Katolsk konfimasjon i Johanneskirken (02.06.2011). (Arkivfoto) Foto: Kai Svellingen Flatekvål

Det blir stadig flere katolikker

Og i år skal rekordmange konfirmeres i Bergen.

Bente-Line S. Flatekvål E-post
Publisert 24.04.2012 kl 14:55 Oppdatert 24.04.2012 kl 16:44

Tips en venn på e-post:I gårsdagens BA skrev vi at Bergen kommune er på jumboplass over antallet som velger å konfimere seg i kirken. 63 prosent av 15-åringene velger kirkelig konfirmasjon i Bergen. På topp ligger Etne, Modalen og Fedje med 100 prosent.

I St. Paul menighet er det 64 prosent av årets 16-åringer som skal konfirmeres. Kullet er rekordhøyt; 86 katolske ungdommer skal konfirmeres 12. og 13. mai i Bergen. I fjor var tallet 72.

FLEST FRA POLEN

– Det siste året har menigheten vokst med 1000-1500 personer, og det er nå i underkant av 12000 katolikker i Bergen, sier sokneprest Dom Alois Brodersen til BA.no.

Den største tilveksten av katolikker kommer fra Polen, Litauen og Filippinene.

I midten av mai skal altså 86 konfirmanter fra St. Paul menighet konfirmeres i Johanneskirken. St. Paul kirke blir for liten, men Dom Alois Brodersen ønsker ikke overta Johanneskirken, slik man har diskutert tidligere.

– Vi vil ikke ha Johanneskirken, men vi er veldig glade for at vi får lov til å låne den. Vi skal nemlig ikke samle alle våre medlemmer på en gang, men vi har mange gudstjenester på ulike språk, forklarer soknepresten.

ÅTTE SPRÅK

Hver søndag har menigheten seks eller syv gudstjenester i St. Paul kirke. Menigheten har seks prester i Bergen. Under de fleste messene er kirken stappfull.

– Vi har messe på åtte språk til vanlig, dessuten har vi prester utenfra som holder messe på filippinsk, spansk og kroatisk. Av og til har vi også messe på afrikanske språk, sier Brodersen.

Se bilder fra den katolske konfirmasjonen i 2011.

På forsiden nå


...

Fant to gifteringer, husnøkler og et barskap i bosset

Bare de siste ukene har Bir funnet to gifteringer, husnøkler og et barskap i bosset.

En pågrepet for voldtekt av ung jente i Moss

Politiet i Østfold etterforsker det de beskriver som en antatt voldtekt av en ung jente i Moss langfredag kveld. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

...

Røde Kors har hatt det travelt - på sjøen

Flytter mannskaper fra fjell til sjø. – På fjellet er det våronn og vedkløyving, sier beredskapsleder.

...

– Betyr mye

Tim-Robin Lihaug (21) har fått kontrakt med Sauerland.