Ca 40.000 hadde møtt fram for å delta i avsyngingen av "Barn av Regnbuen" på Youngstorget i Oslo torsdag.
Ca 40.000 hadde møtt fram for å delta i avsyngingen av "Barn av Regnbuen" på Youngstorget i Oslo torsdag. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Her synger 40 000 «Barn av regnbuen»

På Yongstorget i Oslo.

Publisert 26.04.2012 kl 12:56 Oppdatert 26.04.2012 kl 18:37

Tips en venn på e-post:

– Det er vi som vinner, sa Lillebjørn Nilsen etter at han hadde ledet allsang foran 40.000 mennesker på Youngstorget i Oslo torsdag.

Også i Bergen møtte flere hundre mennesker opp for å delta i allsangen på Torgallmenningen.

Lillebjørn Nilsen sang «Barn av regnbuen» både på norsk og engelsk under allsangen, og han hilste fra originalforfatteren av sangen – den amerikanske folkemusikeren Pete Seeger (93).

Aksjonen markerer en protest etter at Anders Behring Breivik omtalte sangen som et eksempel på marxistisk indoktrinering av barn.

Regnbuen var ikke å se, men de mange oppslåtte paraplyene og regntøy i mange farger gjorde Youngstorget til et fargerikt skue.

40 000

Politiet anslo at 40.000 mennesker hadde møtt opp til aksjonen, som startet med appeller av lederen for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, og AUF-leder Eskil Pedersen.

Blattmann takket alle de frammøtte for omsorgen, engasjementet og den varmen det norske folk viser.

– At dere bryr dere gjør at vi ikke føler oss alene. At dere spør hvordan det går, gir oss støtte og godhet har betydd og betyr enormt mye for oss, sa Blattmann.

Han sa at vi etter 22. juli ved en slik markering står opp for de verdier våre umistelige døde for. Et åpent, et varmt og inkluderende demokratisk Norge.

– Vi viser oss selv, og resten av verden, hvordan vi takler oppgjøret etter 22. juli, sa Blattmann.

ROSETOG

Eskil Pedersen sa at de frammøtte på Youngstorget er beviset på at den kjærligheten som vokste fram etter 22. juli aldri kan forsvinne.

Pedersen trakk fram at vi etter 22. juli sa at vi ikke skulle hevne.

– Jeg tror at jeg nå har ombestemt meg. Hvis hevn er å vise omsorg for hverandre, er jeg for hevn. Hvis hevn er å bygge et mer tolerant samfunn, så er jeg for hevn. Og hvis hevn er å synge sammen våre fineste sanger, så er jeg for hevn, sa AUF-lederen.

Etter allsangen gikk folkehavet i et rosetog fra torget til Oslo tinghus der det allerede er i ferd med å oppstå et nytt blomsterhav. Politiet anslo at 25.000 deltok i toget.

På forsiden nå


...

– Det er en høyere beredskap nå enn det har vært noen gang før

Beredskapen som er satt i verk etter den konkrete terrortrusselen mot Norge, er den høyeste noen gang. Politiet kan holde beredskapen lenge, og også trappe den opp, sier politidirektøren.

...

Gledespikene har inntatt byen

Sjømennenes hjørne på Bryggen er igjen inntatt av gledespikene fra Øvregaten.

...

Har ventet på bagasjen i fem dager - SAS aner ikke hvor den er

SAS vet ikke hvor de er, hvor mange som mangler, når de kommer frem eller hvorfor de ikke er kommet frem.

Gråt da hans norske pappa dro

Ibrahima Dramé knyttet tette bånd til tidligere Brann-leder.