...
Halvparten av landets minibanker er ute av drift søndag kveld. Foto: EU/ANB/Illustrasjon

Mange av landets minibanker ute av drift

Også flere nettbanker er rammet.

Publisert 06.05.2012 kl 20:00 Oppdatert 06.05.2012 kl 22:31

Tips en venn på e-post:


...
Bildet er tatt ved minibanken på Narvesen på Torgallmenningen. Foto: Linda Nilsen

Problemene skyldes en maskinvarefeil hos systemleverandøren Evry, skriver Stavanger Aftenblad.

Problemene gjelder blant annet kundene i DNB, Sparebank 1, Gjensidige og Skandiabanken, skriver Nettavisen.

– Vi leverer ulike systemer til forskjellige banker, så problemene kan oppleves ulikt, avhengig av hvor man er bankkunde. Noen kommer inn på nettbanken, andre har tilgang med mindre funksjonalitet, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til Stavanger Aftenblad.

BETALINGSTERMINALER VIRKER

Alle minibanker som Evry sørger for drift av, er ute av drift. Kortterminaler i kiosker og butikker virker med systemet BankAxept, men her kan folk med kredittkort oppleve problemer, opplyser Remman til NTB.

– Vi har funnet feilen og satt alle kluter til sammen med vår leverandør. Arbeidet pågår for fullt, men jeg tør ikke love noe tidspunkt, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

DNB, Norges største bank, har deler av sitt system fra Evry.

– Det er problemer med bruk av våre kort i andres minibanker, men våre kunder kan bruke kan bruke kortet i våre egne minibanker. Nettbanken er ustabil. Noen får logget seg på, andre ikke, forteller Midteide til NTB.

Ifølge VG begynte problemene å melde seg allerede ved 14-tiden søndag. Problemene med kredittkort gjelder for den del med norske kort i utlandet også, ifølge avisen.

BA.no har prøvd flere minibanker i Bergen sentrum. Noen plasser får man satt inn kortet og tastet kode, men deretter kommer kortet i retur.

På Narvesen på Torgallmenningen får man beskjed om at «Vi beklager, minibanken er midlertidig stengt».

På forsiden nå


...

Støttekontakt søker oppdrag

I juni ble Nikita Rye (20) godkjent som støttekontakt. Hun har ennå ikke fått oppdrag. – Vi har behov for flere godt voksne, forklarer kommunen.

Stor skredfare en rekke steder i vest

Søndag ettermiddag ventes stor snøskredfare i Rogaland, Hordaland og ytre strøk av Sogn og Fjordane. Skredene vil kunne nå veier.

Dårlig renhold ved mange spisesteder i Bergen

Da Mattilsynet kontrollerte 21 spisesteder i Bergen i november, fant de flere rotete kjøkkener med dårlig renhold. Hele 15 av stedene får kritikk. Se listen nederst i artikkelen.

Knusefest til stor applaus

Fredag var det endelig klart for den store dagen for barna på Haukedalen SFO.