Lærerne, legene og idretten krever én time gym på skolen hver eneste dag. Her er det skolebyråd Harald Victor Hove (H) som får kjørt seg i en gymtime på Garnes ungdomsskole i fjor høst. Foto: SKJALG EKELAND

– Gym hver dag gir flinkere elever

Gym gjør elevene sunnere, greiere og mer lærevillige, mener lærerne. Både lærerne, legene og idretten krever én gymtime hver skoledag.

Publisert 07.05.2012 kl 07:44 Oppdatert 07.05.2012 kl 07:44

Tips en venn på e-post:84 prosent av de 610 lærerne som nylig er blitt intervjuet om betydningen av mer fysisk aktivitet på skolen, mener økt fysisk aktivitet bidrar til at elevene bedrer sine skoleprestasjoner, skriver Aftenposten.

IKKE BARE BEDRE FORM

Like mange av de spurte lærerne mener at fysisk aktivitet fremmer trivsel og reduserer konfliktnivået.

Lærerne mener skolebarna har utbytte av gymtimene, langt utover det fysiske. Blant annet blir konsentrasjonen bedre, hevdes det.

Legeforeningen har lenge vært bekymret for barns fysiske form og anbefalte allerede i 2002 at kroppsøvingsundervisningen i skolen burde utvides til én time hver dag for alle klassetrinn.

Foreningen minner om at for lite fysisk aktivitet er en av hovedårsakene til overvekt og påfølgende sykdommer.

VIL NÅ ALLE BARNA

Kreftforeningen, Legeforeningen, Nasjonalforeningen for folkehelsen, idrettsforbundet og Norsk Fysioterapeutforbund står bak undersøkelsen. De fem organisasjonene som står bak, er enig i målet: en time fysisk aktivitet hver skoledag.

– For oss er det viktig å få fysisk aktivitet i skolen der vi når alle barna. Det vil minske sosiale ulikheter, sier president i Legeforeningen, Hege Gjessing.

På forsiden nå


Han går fra Frp til Ap i protest

Oppfordrer til streik mot regjeringen.

Drømmer om å bokse tittelkamp i Bergen

Tim-Robin Lihaug skal ut i sin 11. kamp som proff i Frederikshavn 7. februar. Han møter en tøff afrikansk motstander og vet at bare seier er godt nok.

– Kjør forsiktig!

Speilglatt også tirsdag morgen.