...
Lærerne, legene og idretten krever én time gym på skolen hver eneste dag. Her er det skolebyråd Harald Victor Hove (H) som får kjørt seg i en gymtime på Garnes ungdomsskole i fjor høst. Foto: SKJALG EKELAND

– Gym hver dag gir flinkere elever

Gym gjør elevene sunnere, greiere og mer lærevillige, mener lærerne. Både lærerne, legene og idretten krever én gymtime hver skoledag.

Publisert 07.05.2012 kl 07:44 Oppdatert 07.05.2012 kl 07:44

Tips en venn på e-post:84 prosent av de 610 lærerne som nylig er blitt intervjuet om betydningen av mer fysisk aktivitet på skolen, mener økt fysisk aktivitet bidrar til at elevene bedrer sine skoleprestasjoner, skriver Aftenposten.

IKKE BARE BEDRE FORM

Like mange av de spurte lærerne mener at fysisk aktivitet fremmer trivsel og reduserer konfliktnivået.

Lærerne mener skolebarna har utbytte av gymtimene, langt utover det fysiske. Blant annet blir konsentrasjonen bedre, hevdes det.

Legeforeningen har lenge vært bekymret for barns fysiske form og anbefalte allerede i 2002 at kroppsøvingsundervisningen i skolen burde utvides til én time hver dag for alle klassetrinn.

Foreningen minner om at for lite fysisk aktivitet er en av hovedårsakene til overvekt og påfølgende sykdommer.

VIL NÅ ALLE BARNA

Kreftforeningen, Legeforeningen, Nasjonalforeningen for folkehelsen, idrettsforbundet og Norsk Fysioterapeutforbund står bak undersøkelsen. De fem organisasjonene som står bak, er enig i målet: en time fysisk aktivitet hver skoledag.

– For oss er det viktig å få fysisk aktivitet i skolen der vi når alle barna. Det vil minske sosiale ulikheter, sier president i Legeforeningen, Hege Gjessing.

På forsiden nå


...

– Satsingen er unik i Norge

I dette innlegget forsvarer byråd Helge Stormoen hvorfor de stenger bydelsbassengene for publikum i helgene.

...

Stjeler mobiltelefoner fra barn

Foreldre advarer etter at en beruset kvinne oppførte seg truende og stjal mobiltelefonen til 13 år gammel jente like ved Engen.

USA frykter ny gruppe i Syria

En hittil ukjent gruppe i Syria, med bånd til al-Qaida, utgjør en vel så stor fare for USA og Europa som det Den islamske staten (IS) gjør, mener amerikansk etterretning.