...
Bergen kommune støtter minnefondet etter Alexander Dale Oen med 100 000 kroner. Foto: MAGNE TURØY

Kommunen gir 100 000 til minnefond

Samtidig oppfordrer de andre kommuner til å støtte «The Dale Oen Experience».

Bente-Line S. Flatekvål E-post
Publisert 10.05.2012 kl 16:08 Oppdatert 10.05.2012 kl 18:19

Tips en venn på e-post:Bergen kommune hedrer Alexander Dale Oens minne og bevilger 100.000 kroner til fondet, «The Dale Oen Experience» og oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme.

Det melder Bergen kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Videre sier kommunen følgende:

«I etterkant av den tragiske bortgangen til Alexander Dale Oen, har familien tatt initiativ til at minnefondet «The Dale Oen Experience» etableres. Sammen med broren Robin Dale Oen planla Alexander å starte «The Dale Oen Experience» - et fond som skal gi barn og ungdom opplevelser for livet. Ønsket var å inspirere barn og unge til å strekke seg, finne sin kapasitet og se sin egen verdi. Fondet blir formelt etablert i Norges Svømmeforbund sin regi, og Robin Dale Oen vil bli styreleder.»

GJØR SOM BERGEN

– Fondet er et veldig godt tiltak som er rettet mot unge som skal få prøve seg på idrett og aktivitet. Dale Oen er et flott forbilde, og vi synes initiativet til familien er så godt at vi i dag bestemte at vi ønsket å bevilge disse pengene til fondet fra vår byrådsavdeling, sier idrettsbyråd Gunnar Bakke til BA.no.

Han håper andre kommuner vil gjøre som Bergen.

– Beløpet må de selvsagt velge selv, men andre kommuner som også setter fokus på aktivitet for barn og unge, må gjerne være med å støtte fondet, sier Bakke.

På forsiden nå


...

Lettelse på Flaktveit etter pågripelse i overgrepssaken

Turgåere på Flaktveit forteller at alle i nærmiljøet har vært svært opptatt av overgrepssaken den siste uken. – Det har vært et stort tema, sier Chris Tvedt (24).

...

Metalfestival i medvind

Beyond The Gates-festivalen er nesten utsolgt, med både irske Primordial og Fusa-band på plakaten.

...

18-åring fra nærmiljøet tatt etter overgrepet i Åsane

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

I flere dager har politiet hatt 18-åringen fra Åsane i kikkerten. Torsdag kom gjennombruddet og politiet gikk til pågripelse.

Hva driver Brann-spillerne med her?

Ungguttene i stallen har kastet seg på internasjonal trend.