...
Politiet vil at alt i den såkalte «lysløpyen» i Bergen sentrum skal stenge klokken to om natten. (Illustrasjon/arkiv) Foto: MAGNE TURØY

Politiet vil stenge hele «lysløypen» klokken 0200

Både døgnåpne kiosker og kebabsjapper skal stenges, hvis politiet får det som de vil.

Geir Jetmundsen
Geir Jetmundsen Profil E-post
Publisert 29.05.2012 kl 07:25 Oppdatert 29.05.2012 kl 10:14

Tips en venn på e-post:Politiet vil stenge ned serveringssteder, døgnåpne kiosker og kebabsjapper klokken 0200 i den såkalte lysløypen.

Bergen sentrum politistasjon har sendt inn høringsforslag til Bergen kommune om skjenkepolitikken fra 2012 til 2016.

Er du enig med politiet? Bruk kommentarfeltet under.

De peker på flere tiltak som kan redusere vold og fyll i sentrum på nattetid.

– Det er en uønsket fortetning av antall skjenkesteder i den såkalte lysløypen. Politiet foreslår en absolutt skjenkestopp klokken 0200 på samtidige skjenke- og serveringssteder innenfor dette området, sier stasjonssjef Olav Valland.

– GI DEM EN MATBIT

De definerer lysløypen fra Bryggen, Torget, Vågsallmenningen, Torgallmenningen, Ole Bulls Plass til Veiten, Engen, Vaskerelven, Vestre Torggate, Håkonsgaten/Nygårdsgaten.

– Men vi er positive til at de aktuelle skjenkestedene kan ha åpent utover skjenketidene. Men da uten salg av alkohol. Gjestene kan få tilbud om mat og alkoholfrie varer. Hvis vi kan få folk til å måtte bytte ut den siste ølen med en kopp kaffe og en matbit, vil det være veldig positivt. Dette kan bidra til at folk er mindre beruset når de går ut av serveringsstedene, fortsetter Valland.

VOLD PÅ KIOSKENE

Med dette forslaget håper politiet at en kan få en større spredning av publikum i lysløypen.

– Men da må også døgnåpne kiosker og matserveringssteder stenge samtidig som skjenkestedene. På denne måten vil trolig publikum forlate sentrum fortere, ettersom det ikke er noe tilbud for dem der. I dag ser vi at plasser der de serverer mat om natten, er et arnested for vold, fortsetter Valland.

KRITISK TIL KULTURSTEDER

Han sier at i tidsrommet 2200 til 0200 vil politiet kunne pålegge ordensvakter ved døgnåpne kiosker som 7-Eleven og McDonalds.

De er også kritiske til å utvide skjenketiden frem til klokken 0300 for de såkalte kulturstedene.

– Begrepet kultur er vidt, vagt og omfattende. Vi frykter det lett kan misbrukes av enkelte utelivs-aktører, sier Valland.

På forsiden nå


Kampklar Skaanes: – Jeg skal mure ned hele gjengen

Her er den 24. utgaven av Brannmagasinet.

...

Siv Jensen deltok i krisesamtaler om eiendomsskatten

Frps partileder, finansminister Siv Jensen, har vært delaktig i diskusjonen om Bergen Frp og eiendomsskatten.

...

Nå må de betale eiendomsskatt også her. Naboene synes det er på tide.

Flere områder i Bergen får nå eiendomsskatt for første gang. I Ytrebygda styrer de sin begeistring for den nye avgiften.

...

Bilist stakk av etter uhell i stjålet gartnerbil

Politiet mistenker at en tidligere gartner-ansatt rappet bilen. Bilen er funnet, men politiet var noen minutter for seine til å fakke tyven.