National Geographic journalisten Andrew Evans la merke til at det var blondiner i bikini i hver en park i Bergen, da han var her i slutten av mai.
National Geographic journalisten Andrew Evans la merke til at det var blondiner i bikini i hver en park i Bergen, da han var her i slutten av mai. Foto: MAGNE TURØY/SKJERMDUMP FRA TWITTER

«Bergen er det mest solfylte stedet på jord»

National Geographic-journalist Andrew Evans blogger om Bergen.

Linn Engesvik
Linn Engesvik Profil E-post
Publisert 11.06.2012 kl 18:56 Oppdatert 12.06.2012 kl 12:52

Tips en venn på e-post:


Endelig sommer!

Bergen stråler! Har du et blinkskudd, send det til leserbilde@ba.no eller bafoto til 2229.

Se bildene

Andrew Evans reiser verden rundt i jobben som National Geographic-journalist, og er kjent som Digital Nomad.

Da han nylig var i Norge fikk han oppleve Bergen på sitt aller beste. Han opplevde Bergen som det mest solfylte stedet og bergenserne som de mest sporty folkene i verden.

– MEST SPORTY I VERDEN

«Bergen is the sunniest place on earth: warm, inviting, and inhabited by some of the sportiest folk on earth. That was my experience and that’s how I’ll remember it», skriver han på National Geographic-bloggen Digital Nomad.

Evans har også Twitret om sin solfylte bergensopplevelse, til de over 16 000 Twitter-følgerne han har.

– Det regner 235 dager i året i Bergen. Heldigvis var jeg der de dagene det ikke gjorde det, skrev han. '

ELSKER NORGE

Ifølge Evans måtte han kle av seg og tørke svetten da han kom med ferge til Bergen, og over alt hvor han var så han mennesker som solte seg, forteller han.

«Rather, the sun shone so brightly that the entire city took off most of their clothes and worshiped the heat. Everywhere I walked, people were soaking in the sun—in the park, blond girls sunbathed in bikinis, students played beach volleyball and steak-scented smoke rose up from happy backyard barbecues», meddeler han.

Dette og resten av norgesopplevelsene har tydeligvis gitt mersmak. Ifølge VG Nett var ikke tre uker nok for Evans. Han vil tilbake på ferie.

– Det er et land som fortjener et helt liv.

– Norge er vidstrakt og vilt. Jeg elsker det. Og samtidig som det er vilt, er det sivilisert. Jeg gikk på truger over Hardanger, i snøstorm. Og 45 minutter senere var jeg på et førsteklasses spa og drakk te, sier den erfarne reisejournalisten til avisen.

På forsiden nå


...

Bergensere bygget samfunn midt i Afrika

De enorme kontrastene fikk kvinnene fra Bergen til å ville gjøre en endring. Fem år etter har de bygget og fått i drift barnehjem, skole og helsesenter i Uganda.

...

Naturvernerne mener at dette vil ødelegge en turistmagnet

– En rasering av Vøringsfossen, hevder Naturvernforbundet.

...

Fallulykke i sentrum granskes

Etter at et mann forrige uke falt seks meter ved Naturhistorisk museum, jobber Arbeidstilsynet med å komme til bunns i hva som har skjedd.

20 personer i storstilt delfin-redningsaksjon

Den lidende Delfinen Delfi skal befris fra snøret den har rundt kroppen.