...
Ronja Margrethe Nilsen (6) og Lea Lydia Austegard (6) prøver ut Akvariets nye sjømatmeny. Foto: Emil Weatherhead Breistein

– Smakte det godt?

Seksåringene Ronja og Lea var prøvekaniner for sjømat.

Bente-Line S. Flatekvål E-post
Publisert 13.06.2012 kl 16:12 Oppdatert 13.06.2012 kl 18:34

Tips en venn på e-post:


Nam, fisk!

På Akvariet sin nye meny står sjømat og lokale råvarer i høysetet. Førsteklassinger fra Nordnes skole fikk prøvesmake.

Se bildene!

På oppfordring fra Hordaland Fylkeskommune og Innovasjon Norge, har Norsk Sjømatsenter fått i oppdrag å etablere et konsept som kan være med å øke tilbudet av sjømat ved enklere spisesteder.

I dag presenterte Akvariet sin nye meny hvor sjømat og lokale råvarer står i høysetet.

SPENT KOKK

– Nå er det slutt på junkfood hos oss, smiler Akvariet-direktør Kees Ekeli til BA.no.

Han er stolt og spent når han serverer Nordnes skoles førsteklassinger smaksprøver fra den nye menyen.

– De skal være prøvekaniner, og jeg er spent på tilbakemeldingene, innrømmer han.

En annen som er spent, er kokken selv, Roy Lervåg. Han er glad for at utfordingene på kjøkkenet nå strekker seg litt lengre enn pølser og pommes frites.

– Før var det litt fergekiosk her hos. Nå er det ganske mye kjekkere og mer utfordrende å lage maten, smiler Lervåg.

– ALT VAR GODT

Rundt bordet i kafeen har 16 førsteklassinger samlet seg. De får servert klippfisk, baccalao, fiskesuppe, reker og fiskekarbonade. Dessuten får de smake på lokal juice og smoothie.

– Nam, denne her var god!

– Sausen var kjempegod!

Det summes lett ved bordet, og de fleste smaker på det meste.

– Jeg har smakt på alt utenom reken. Alt smakte kjempegodt, forsikrer syv år gamle Maya Viste Kaurell.

– Det beste var sausen. Det er litt vanskelig å forklare hvorfor den var god, den bare var det, føyer klassevenninne Nora Mai Fjeldstad (7) til.

FORNØYD DIREKTØR

Lea Lydia Austegard (6,5) forteller at hun ofte får fisk til middag hjemme.

– Og vi har båt på Flatøy, og der fisker vi torsk. Jeg synes all maten vi fikk i dag var god, sier hun.

Etter serveringen er direktør Ekeli svært fornøyd med tilbakemeldingene fra ungene.

– De var stort sett positive, og det er vi selvsagt glade for. Antakeligvis vil vi ikke tjene mer penger på den nye maten vår, men vi ønsker at gjester ved Akvariet skal få en helhetlig opplevelse her hos oss, sier Ekeli til BA.no.

På forsiden nå


...

– Det er en høyere beredskap nå enn det har vært noen gang før

Beredskapen som er satt i verk etter den konkrete terrortrusselen mot Norge, er den høyeste noen gang. Politiet kan holde beredskapen lenge, og også trappe den opp, sier politidirektøren.

...

Gledespikene har inntatt byen

Sjømennenes hjørne på Bryggen er igjen inntatt av gledespikene fra Øvregaten.

...

Har ventet på bagasjen i fem dager - SAS aner ikke hvor den er

SAS vet ikke hvor de er, hvor mange som mangler, når de kommer frem eller hvorfor de ikke er kommet frem.

Gråt da hans norske pappa dro

Ibrahima Dramé knyttet tette bånd til tidligere Brann-leder.