...
Beate Didrikson og Grethe Olsen er skuffet over at det ikke blir noe Sankthans-feiring på Ortunbanen på lørdag. - Dugnadsånden er nesten helt borte, sier Olsen. Foto: Emil Weatherhead Breistein

– Det er skuffende at folk ikke gidder å stille

5000 mennesker klarer ikke stille 100 på dugnad, etter 18 år er det slutt for Sankthans-feiringen i Fyllingsdalen.

Bente-Line S. Flatekvål E-post
Publisert 15.06.2012 kl 07:26 Oppdatert 15.06.2012 kl 11:59

Tips en venn på e-post:


'

Sankthansaften 2011

Se bilder fra feiringene!

Stor bildeserie
'

Sankthans-feiring 2010

Se bildene fra årets feiring og send dine bilder til leserbilde@ba.no

'

Lesernes Sankthans-bilder 2007


Ingen vet helt hvor mange som kommer på sankthansfeiringen på Ortunbanen ved Ortuvannet i Fyllingsdalen, men i fjor fikk 800 hamburgere og 50 kaker bein å gå på.

Arrangementet skulle gått av stabelen for 19. gang i år, men på grunn av mangel på frivillige, blir det ikke bål og levende musikk ved bredden av Ortunvannet på årets Sankthans.

  • Hva mener du? Gidder ikke folk jobbe dugnad lenger? Bruk kommentarfeltet under!

EN TIMES ARBEID

Nå fortviler medlemmene i arrangementskomiteen over at neste lørdags feiring går i vasken.

– Det er et kjempefint arrangement som folk besøker år etter år. Vi har gjester her fra alle bydeler, og mange som har flyttet herfra kommer tilbake hvert år. Det er utrolig synd at det ikke blir noe arrangement i år. Spesielt for ungene, sier leder for arrangementskomiteen, Beate Didrikson til BA.no.

Hun forteller om timevis med arbeid for å forsøke å skaffe de 96 frivillige som trengs til bodene på selve dagen.

For de nesten 100 som hadde trengt å jobbe, ville det bare vært snakk om mer enn en times arbeid på hver.

– Vi har hengt opp plakater, vi har gått på alle dørene i Lyshovden borettslag, og vi har hatt annonse i Sydvesten. Totalt har vi klart å skaffe omkring halvparten av de vi trenger, men det er ikke mulig å gjennomføre arrangementet med så få frivillige, sier Didrikson.

SKUFFET OG FRUSTRERT

Sankthansarrangementet ved Ortunbanen er en fellesdugnad for og av borettslagene Lyshovden, Vestre Sælemyr, Ortuvann og Smiberget. De fire borettslagene har omkring 1600 boenheter og minst 5000 beboere.

– Det virker som om dugnadsånden blant folk er borte. Det er mange som kommer til å savne årets arrangement. Vi håper de får seg en aha-opplevelse og skjønner at alle må bidra dersom vi skal kunne lage dette til, sier Grethe Olsen.

Også hun sitter i arrangementskomiteen, og de er alle svært skuffet over at årets Sankthans-feiring har gått i vasken.

– Vi skal klare det til neste år, det må vi, sier Olsen.

Didrikson nikker.

– Det var utrolig frustrerende å måtte innse at vi ikke kom til å klare det i år. Dette er en lang tradisjon som bare går i vasken fordi folk ikke gidder å stille på dugnad, sukker Didrikson.

FOR STORT

En medvirkende årsak til at det nå er problemer med å skaffe nok dugnadsfolk, er at arrangementet har blitt for stort for borettslagene.

– Det er rett og slett for mange folk utenfra borettslagene som kommer, sier Didrikson.

På forsiden nå


...

Mor tar med sin sønn til Nederland for å bli rusfri

Alexander har ruset seg siden han var 12 år. Nå vil han ut av rusavhengigheten med den afrikanske naturmedisinen ibogain.

...

Snart kommer «Nye Beffen»

«Å bygge den nye Beffen er et stort løft for Linda. At den i tillegg nå blir elektrisk medfører ekstra kostnader. Derfor ønsker vi å invitere private og Bergens næringsliv til å bli med på et spleiselag for å sikre driften av Beffen i mange år fremover».

Vær-Elin tar frem badetøyet : – Vi får sol lenge

– Jeg badet sist helg, og skal bade igjen til helgen, jubler Elin Tvedt. Det strålende sommerværet skal fortsette i mange dager.

...

Han skal besøke alle fylkene i landet i løpet av 24 timer

Fra før har Gunnar Garfors krysset alle langegrenser i hele verden. Nå skal han i gang med et nytt, ellevilt rekordforsøk.