...
Den nye Høgskolen på Kronstad har slett ikke plass til alle elevene. Foto: VIDAR LANGELAND

Ikke alle får flytte inn i det nye bygget

Nå har Høgskolen i Bergen bestemt hvem som ikke får studere på Kronstad.

Publisert 21.06.2012 kl 18:52 Oppdatert 21.06.2012 kl 20:32

Tips en venn på e-post:


...
Anders Veggeland får ikke være med til Kronstad når han skal studere samfunnsfag til høsten. Anders Kvernmo Langset i studentparlamentet er fornøyd med avgjørelsen om hvem som får være med i det nye bygget. Foto: ANNE HUSO

Institutt for økonomisk- administrative fag, senter for nyskaping, senter for omsorgsforskning vest, institutt for sosialfag og vernepleie, deler av administrasjonen og deler av lærerutdanningen må flytte til Høgskolens lokaler i Møllendalsveien.

De får altså ikke være med når store deler av Høgskolens ansatte og studenter skal flytte inn i det flunkende nye bygget på Kronstad i 2014.

BA.no har tidligere skrevet at det nye bygget allerede før innflytting er for lite for alle høyskolestudentene. Likevel må Høgskolen i Bergen (HiB) vente lenge for å få bygge et ekstra nybygg ved siden av.

Nybygget på Kronstad skal stå ferdig i mai 2014 og gi plass til 4400 studenter og 550 ansatte.

Problemet er at Høgskolen allerede nå har over 7000 studenter og 710 ansatte.

TROSSET ARBEIDSGRUPPE

Dette til tross for at mye av hensikten med det nye bygget var å få samlet hele Høgskolen under ett tak.

Leder for studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, Anders Kvernmo Langset er glad for at man ikke vil splitte studenter og forskningsmiljø.

– Vi er glade for at høgskoledirektøren har valgt å trosse arbeidsgruppens forslag om dette. Det hadde vært helt hårreisende å splitte disse, sier han til BA.no.

Arbeidsgruppen gikk inn for et forslag om å ha alle studentene på Kronstad, mens forskninsmiljøet skulle befinne seg I Møllendalsveien.

IKKE PROBLEMATISK

Anders Veggeland er en av studentene som kanskje ikke får være med i det nye bygget. En del av studentene som går på lærerutdanningen skal være med til Kronstad, men det er ikke avgjort hvem det blir ennå.

Veggeland er enig med Langset at det viktigste er at fagmiljøene er samlet.

– Det er ikke noe stort problem å være i Møllendalsveien så lenge fagmiljøene er samlet, mener lærerstudenten.

På forsiden nå


...

– Grovt streikebryteri

Utenfor Hjelle Bakeri står de ansatte og streiker. Inne bak disken har eieren hyret inn vikarer. Grovt streikebryteri, mener de ansatte, men bakerieieren hever seg over kritikken.

Ekspertene forstår ikke Norlings laguttak

Brann-trenerens Orlov-vraking skaper undring.

...

Tok hevn da grillparty ble ødelagt

– Totalt uakseptabelt, fastslår Bergen tingrett, som nå har dømt to brødre og en kamerat til fengsel etter voldsdramaet på Bergen Camping i påsken.