...
Semi-traileren som ble tatt med kraftig overlast i Dale torsdag, var i aktivitet her på Dalsfjordsambandet. Foto: Bent Are Iversen/Firda.no

Trailer stanset med 23 tonn overlast

Hadde med seg nesten det dobbelte av lovlig last i Dale i Sunnfjord.

Publisert 18.08.2012 kl 17:17 Oppdatert 18.08.2012 kl 17:17

Tips en venn på e-post:Ved en rutinekontroll i Dale sentrum torsdag ble en semitrailer stoppet med 23 tonn overlast, skriver Firda.no.

Traileren kunne kjørt opptil 26 tonn lovleg, men vekten viste 49 tonn, forteller overingeniør Svein Arne Henjestand i trafikk- og kjøretøysavdelingen i Statens vegvesen.

SKAL MELDES

Semi-traileren ble tatt ut av trafikk, og etter Statens retningslinjer for utekontroll, er lovbruddet så graverende at det skal meldes til politiet, opplyser overingeniøren.

– Vi har ikke bestemt noe, og vil vurdere det nærmere, men i utgangspunktet skal saken meldes. Så blir det eventuelt opp til politiet om de vil dra inn førerkortet eller komme med andre reaksjoner mot sjåføren, i tillegg til de som kommer fra Statens vegvesen, sier han.

Vegvesenet kommer til å gi sjåføren et vektgebyr. Satsene for slik overlast ligger på 50 000 - 60 000 kroner, opplyser Henjesand.

PUKK OG STEIN

Traileren fraktet pukk og stein, og var etter det Firda.no kjenner til, i aktivitet på Dalsfjordsambandet.

– Teknisk sett var overlasten ikke noe graverende, sier Henjesand.

Problemet var belastningen på veien som i Dale har grense på 10 tonn aksellast. Det betyr at det må være en viss lengde mellom bakerste aksling på trekkvognen, og den fremste på hengeren.

SJELDEN

– Med rett akselavstand mellom bil og henger kunne semi-traileren fraktet 50 tonn. Men her var det ikke mulig å skyve ut trallen, slik at sjåføren kunne kjøre lovlig, sier Henjesand som ikke vet om sjåføren var klar over at han kjørte med nesten dobbelt av lovlig last.

Henjesand kan ikke huske at han har vært borti overlast av slik storhet når det gjelder kombinasjonen trailer, henger og vei.

– Men vi har vel sett teknisk overlast som har vært minst like graverende, sier han.

På forsiden nå


...

Foreldre til unggutter risikerer erstatning

Hærverket på 34 biler i et garasjeanlegg på Florvåg kan gå utover foreldrenes lommebok.

Fare for streik i norske havner

Det kan bli streik i norske havner etter at det onsdag ble brudd i lønnsforhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Logistikk og Transport.

...

Flygerne i mikroflyet omkom momentant på Voss

De to mennene som omkom i mikroflystyrten i Volavatnet på Voss 1. april, omkom momentant, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

...

Vi blir frastjålet stadig dyrere ting

– Du går ikke fra en tusenlapp ubevoktet. Ikke gå fra dyre mobiler og merkejakker heller.