...

40 kan miste jobben

A2G-konsernet som driver attføringsbedrifter må kutte inntil 40 stillinger.

Geir Kvile
Geir Kvile Profil E-post
Anne Huso E-post
Publisert 11.01.2013 kl 22:21 Oppdatert 12.01.2013 kl 13:31

Tips en venn på e-post:– Nedbemanningen vil totalt kunne ramme inntil 40 personer. Vi arbeider med ulike løsninger for å sikre arbeidsplassene. Det er ikke endelig avklart hvor mange oppsigelser det blir, og i hvilke deler av A2G konsernet, forteller konstituert konserndirektør Odd Haaskjold til BA.

HOLDT PÅ I CA 60 ÅR

A2G driver attføringsbedrifter som hjelper mennesker med å komme i arbeid, og Bergen kommune eier 55 prosent av konsernet. Slik beskriver de seg selv på hjemmesiden sin:

«A2G har i ca 60 år gitt mennesker muligheter til å gjøre et nytt yrkesvalg. Vi har et bredt tilbud og legger til rette for utvikling av ny kompetanse i mange forretningsområder og i eksterne bedrifter. Vårt mål er at de som ønsker å jobbe, enten det er for første gang eller et behov for å velge et nytt yrke, skal få muligheten til det.»

Hvor mange som må gå ventes avklart på styremøte om ca en uke, ifølge Haaskjold.

FORHANDLER OM SALG

– Vi er i en prosess der vi forhandler om salg av virksomheter. Ved at noen overtar virksomheter blir det færre oppsigelser. Naturlig avgang og stopp av midlertidige stillinger påvirker også antallet overtallige, sier Haaskjold.

Han forklarer oppsigelsene slik:

– Grunnen til nedbemanning er svekket driftsresultat blant annet som følge av markedsmessige og konjunkturmessige endringer. Utsiktene for 2013 vil bære preg av at omstillingen vil ta tid.

Han ser imidlertid ikke mørkt på sjansene for å finne seg en ny jobb for de som bli oppsagt.

– De som mister jobben har gode sjanser for å få ny jobb. Arbeidsmarkedet er bra, og vi hjelper dem med å finne ny jobb, sier Haaskjold.

FRUSTRASJON

Etter det BA kjenner til skal det være stor frustrasjon blant de ansatte i A2G.

– Man må regne med sinne og frustrasjon i slike situasjoner, noe vi har stor forståelse for. Vi vil snu alle steiner for at ansatte skal komme best mulig ut av dette.

Det lyktes ikke BA å komme i kontakt med tillitsvalgt Leif Kleppe i A2G.

På forsiden nå


...

Åpner for leksefri skole

Skolebyråden åpner opp for leksefrie skoler i Bergen. – Det viktigste er at elevene lærer det de skal, sier Harald Hove (H).

...

– Må ikke outsource skole til foreldrene

Utdanningsdirektoratet mener lekser må være oppgaver barna kan arbeide med selvstendig.

...

Brækhus: - Litt respektløst

Proffbokser Cecilia Brækhus provosert av treneren til MMA-stjerne.

...

Snart slipper du flymodus

EASA har omsider godkjent full bruk av mobilen i 3000 meters høyde.