Illustrasjonsfoto. Foto: Bir

Vant 10 000 på kartonger

Disse vant i returkartonglotteriet.
Jørgen Grønner E-post
Publisert 06.03.2013 kl. 18:47 Oppdatert 06.03.2013 kl. 21:55

Tips en venn på e-post:


Returkartonglotteriet

  • Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.
  • Hvert år deles det ut premier for tilsammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier à kr. 10.000 og 4 premier à kr. 100.000.
  • Seks tomme og skyldte drikkekartonger brettes ned i en åpen drikkekartong. Dette utgjør en «kubbe». Korker og lokk kan godt henge utenfor. For skolemelkskartonger gjelder fire tomme kartonger i den femte.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på "kubben" og leverer denne i den kommunale innsamlingsordningen. Da har man ett lodd.
  • Kubber trekkes på 86 forskjellige trekkesteder, spredd over hele landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene går videre til nasjonal trekning.

Alle som kildesorterer og skriver navn og telefonnummer på en kartongkubbe kan vinne i lotteriet.

I forrige uke var det trekning, og tre heldige vinnere fra Bergen ble 10 000 kroner rikere, skriver Bir i en pressemelding.

Trekningen er nasjonal, og det deles ut 30 premier på 10 000 kroner, og en premie på 100 000 kroner hvert kvartal.

Bergenserne som vant var Lena Knutsen fra Bergen vest og Tone Heggland og Steinar Solheim, begge fra Nesttun.

OPPUSSING OG REISE

Knutsen ble svært overrasket da hun fikk beskjeden.

– Hele familien og ikke minst samboeren har ledd av meg når jeg skriver på navn og telefonnummer. Det skal bli kjekt å vise ham vinnerdiplomet mitt, sier hun, og avslører at pengene skal brukes på reise.

Både Heggland og Solheim skal bruke sin gevinst på oppussing.

– Vi skal skifte ut hele kjøkkenet, så dette kommer godt med, sier Solheim.

Heggland og familien bor i et gammelt hus som pusses opp.

– Jeg pleier aldri å vinne noe som helst! Det siste jeg vant var en skål som femåring, så dette var kjekt. 10 000 kroner kommer nok godt til nytte i oppussingsarbeidet, sier hun.

19 VINNERE

Siden 2007 har det vært 19 Bir-vinnere av returkartonglotteriet. Alle har vunnet 10 000 kroner.

Drikkekartonger er laget av såkalt jomfruelig fiber, noe som vil si at det er første gang materialet er i omløp. Derfor kan fibrene i en innlevert drikkekartong ha opptil syv eller åtte «liv» foran seg, blant annet som pizzakartong.

– Gjenvinning av kartonger er med på å senke avgiften som er lagt på emballasjen – noe som i praksis betyr at prisen på produktene blir lavere for forbrukeren. Men det aller viktigste er naturligvis å gjenvinne for miljøets skyld, skriver Bir i pressemeldingen.

Les mer om:  nyheter 

På forsiden nå