- Hest er et dyr som er mye i bevegelse dermed får kjøttet mer smak, sier Leni Ravnøy Eriksen, kokk og kantineleder ved kantinen i Statens Hus. Foto: Kristine Næss Thorsen

Serverer hestekjøtt på Statens hus

- Vi har fått varierte reaksjoner, forteller kokken.
Publisert 07.03.2013 kl 17:32 Oppdatert 07.03.2013 kl 20:29

Tips en venn på e-post:

I kantinen på Statens Hus serveres hestebiff til lunsj.

– Vi har kylling for de som er pyser, ler Leni Ravnøy Eriksen, kokk og kantineleder ved kantinen i Statens Hus.

Hun holder fram en tallerken med dagens middag. Midt på tallerkenen ligger flere stykker hestekjøtt, servert sammen blant annet ebly, løk, brokkoli og stangselleri, samt saus.

FORSKJELLIGE REAKSJONER

Eriksen forteller at hun har opplevd forskjellige reaksjoner på menyvalget på grunn av medieoppslagene om hestekjøtt den siste måneden.

Det var i begynnelsen av februar at BA skrev at ferdiglasagne fra Findus som ifølge innholdsfortegnelsen skulle inneholde storfekjøtt, også inneholdt hestekjøtt.

– Noen blir overrasket og lurer på om det er ekte. Noen har alltid hatt lyst å prøve det, noen har spist det før og vet de liker det, andre feiger ut, sier hun.

Eriksen forklarer at hun brukte tre uker på å få tak i hestekjøttet, som er fra Hordaland.

– LEIT MED NEGATIV OMTALE

Hun synes det er leit at det har vært så mye negativ omtale om hestekjøtt i det siste.

– Problemet er ikke hestekjøttet, men det skal stå på pakken hvilket kjøtt lasagnen inneholder, og den skal være kontrollert. Å spise hestkjøtt er ikke noe nytt, sier hun.

På forsiden nå


Kø inn mot Bergen: – Blir spennende å se hvordan det går

Det har vært mye folk i fjellet i helgen og i dag. Nå skal alle hjem igjen.

Kø mot Bergen: Flaskehalsen på Trengereid

Søndag var det klart for hjemreise for hyttefolket etter en nydelig helg. Trafikken møtes i Trengereid-krysset på E 16 - og der gikk det tregt i rett før klokken 18.