...
Grisen «Dennis» kom på overraskende besøk til Knut Skaar på lille julaften, men eier Anne Kristin Teigen (til venstre) og Dennis ble gjenforent i løpet av kveld. Foto: SCANPIX

«Juleribben» spaserte inn

At ribben ligger trygt oppbevart i fryseren er gjengs i julen. At den spaserer inn i huset er noe mer uvanlig.

Publisert 23.12.2011 kl 22:29 Oppdatert 23.12.2011 kl 22:58

Tips en venn på e-post:Lille julaften oppdaget Knut Skaar en svart minigris som kom spankulerende alene ned veien fra Torstad ungdomsskole på Hvalstad utenfor Oslo.

– Det er ingen julegris. Ribben har jeg kjøpt inn for lenge siden, men det er jo ikke dårlig å ha en ekstra fersk gris på julaften, sier redningsmannen til NTB.

HELDIGGRIS

Etter å ha stått og sett på grisen en halv times tid uten at noen eier dukket opp, besluttet han å ta med seg grisen inn og ringe til politiet. Etter noen timer kunne grisen gjenforenes med sin eier.

Minigrisen var også litt av en heldiggris, da familien han valgte å tusle inn til, har god kjennskap til minigrishold.

– Sønnen min har hatt minigris et par år, så jeg har erfaring med minigris. Han var ikke aggressiv i det hele tatt. Nå har han fått både rundstykker og epler og er veldig rolig, forteller Skaar.

FÅR SOVE I SENGEN

Utpå kvelden meldte eieren av Dennis, som grisen heter, seg.

– Det er andre gang han har stukket av, men første gang jeg ikke har funnet ham igjen. Det er antakelig fordi han tok feil kurs i forhold til det han har pleid å gjøre. Tidligere har han vært i eplehagen hos naboen, men der var han ikke nå, sier matmor Anne-Kristin Teigen til NTB.

Lille julaften gikk hun rundt med lommelykt for å se etter spor. Det viste seg altså at Dennis oppholdt seg 150 meter unna der han bor.

– Jeg har lett og lett, men ringte etter hvert politiet, og da var han jo funnet. Han er veldig snill og får sove i sengen i natt.

Teigen sier at to og et halvt år gamle Dennis er en kosegris.

– Nå må faste fordi han har fått så mye mat her. I morgen får det bli grønnsaker og brød, og ingen julemeny. Han må holde dietten. Det endte godt, sier Anne-Kristin Teigen med sin kjære minigris på fanget.

På forsiden nå


...

– Det er en høyere beredskap nå enn det har vært noen gang før

Beredskapen som er satt i verk etter den konkrete terrortrusselen mot Norge, er den høyeste noen gang. Politiet kan holde beredskapen lenge, og også trappe den opp, sier politidirektøren.

...

Gledespikene har inntatt byen

Sjømennenes hjørne på Bryggen er igjen inntatt av gledespikene fra Øvregaten.

...

Har ventet på bagasjen i fem dager - SAS aner ikke hvor den er

SAS vet ikke hvor de er, hvor mange som mangler, når de kommer frem eller hvorfor de ikke er kommet frem.

Gråt da hans norske pappa dro

Ibrahima Dramé knyttet tette bånd til tidligere Brann-leder.