...
Sofie, Domino og Desibel ble alle funnet dumpet onsdag. Dyrebeskyttelsen trenger hjem til de tre små nøstene. Foto: CHRISTEL ANSNES

Hvem har kastet disse nøstene?

– Nå er det høysesong for dumping av katter, vi har hendene fulle.

Bente-Line S. Flatekvål E-post
Publisert 20.06.2012 kl 22:55 Oppdatert 21.06.2012 kl 12:46

Tips en venn på e-post:


...
Lille Sofie ble funnet på Austevoll, bare tre uker gammel. Foto: Christel Ansnes

Bergens beste katt 2011

Bergens beste hund 2011


Det sier leder for Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Bergen og Hordaland, Inger Johanne Graff til BA.no.

Hver eneste uke, året rundt, får de inn hjemløse katter som er dumpet på de utroligste steder. Når sommeren nå er i gang, øker antallet dumpede katter voldsomt.

STERILISER!

– De siste to ukene har vi fått inn 23 katter. Vi som jobber med dette, sover ikke godt om natten for tiden. Vi får så enormt mange henvendelser, og det er så mange dyr som lider, sukker Graff.

I alle de årene hun har jobbet frivillig for å redde hjemløse katter har hun gjentatt budskapet til det kjedsommelige:

– Folk må steriliser og kastrer kattene sine. Ikke la dem få kattunger igjen og igjen. Og så må folk slutte å behandle dem som bruk- og kastgjenstander. Mange kvitter seg med katten sin når de skal på ferie, det er det vi ser nå om sommeren, sier Graff.

USKYLDIGE DYR

Onsdag fikk Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Bergen og Hordaland inn ikke mindre enn tre bittesmå kattunger. Den ene ble funnet i en vegg på Austevoll.

– Begeret rant i grunnen litt over for oss i dag. Den ene katten var bare tre uker og ble funnet inni en låvevegg på Austevoll. Eierne av låven hørte pipelyder gjennom veggen og har nærmest revet den ned for å få ut katten, forteller Graff.

Organisasjonen hun leder har for tiden omkring 100 katter plassert rundt omkring i fosterhjem som venter på et permanent sted å bo. I løpet av 2011 tok de i mot over 300 katter.

– Folk må tenke seg om. Dette er uskyldige dyr som får lide på grunn av menneskers dumskap og egoisme, raser Graff.

Nå ser hun frem til å få samlet organisasjonen på Tertnes skole som de har fått av Bergen kommune. Men der må det renoveres før kattene kan flytte inn.

På Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Bergen og Hordaland sin Facebook-side kan man lese mer om hjemløse katter og se hvordan man kan hjelpe.

På forsiden nå


Mons Ivar Mjelde: – Nedrykket er en katastrofe

Mons Ivar Mjelde og andre tidligere Brann-profiler er langt nede etter nedrykket.

...

Full stopp mot Åsane

Glaskartunnelen er stengt.

Sørgende og fulle Brann-supportere

Brannfansen gråt etter tapet. En Brann-supporter fikk i seg litt for mye da han slukket sorgen, og endte i fyllearresten, to ble tatt med nødbluss og en ble bortvist på grunn av bråk. Men alt i alt var det mindre bråk enn politiet fryktet.

Brann i bygg ved Bryggen

Det var full fyr i en bygård like ved Bryggen sent onsdag kveld. Klokken 2351, omtrent en time etter brannen brøt ut, ble den meldt slukket. Ingen ble skadet.