En titt bak kulissene

Av

Mange ser nok for seg det å jobbe som interiørfotograf, som en del mer glamorøst enn det egentlig er.

Vintage Chic.

Vintage Chic. (Foto: Franciska Munck-Johansen/ANB)

DEL

Jeg er svært glad i jobben min og kunne ikke tenke meg å gjøre noe annet. Men det mange kanskje ikke tenker på er, at bak hver artikkel ligger det mange timers forberedelse og mye jobb. Særlig når man, som jeg, ikke gir seg før man er helt fornøyd.

Her får dere bli med inn i leiligheten til Stine med bloggen . Vi hadde en veldig hyggelig dag, hvor vi gjorde stuen hennes om fra hvit og vakker til røff og rustikk. Her ser dere hvordan det så ut før vi begynte:

Jeg innrømmer jeg hadde lånt litt mye denne gangen, men der er ikke lett når man finner så mye fint. Denne dagen hadde jeg lånt alt hos Corniche i Drøbak.

Når dere ser artikkelen i bladet vil dere antakelig se mellom 20 og 30 bilder. Før det kommer så langt er det mye som har skjedd:

Først må man finne en idé. Jeg leter hele tiden etter nye og spennende temaer og artikkel-idéer, og bruker både blader, blogger, reiser, butikker, fine hjem og naturen som inspirasjon.

Når ideen er funnet må det finnes location. Det i seg selv kan være en utfordring, da jeg selvfølgelig vil finne det helt riktige.

Da er det på tide å låne ting til styling. Tingene skal pakkes inn og bæres i bilen.

Dagen etter er det tid for fotoshoot. Da skal alt bæres inn, og er man heldig ligger ikke leiligheten i 5. etasje. :-)

Da kan stylingen begynne. Det er veldig moro, men det er også mye å tenke på. Det er ikke nok at det ser fint ut, lyset skal også stemme og alt må gjøres før dagslyset forsvinner. Jeg tar venligvis mellom 250 og 300 bilder til en artikkel.

Da gjennstår det én dag til redigering og én dag til å skrive tekst, det blir ofte lange dager. Det hjelper derfor å elske det man gjør, for dette er langt fra noen åtte til fire jobb. Men moro - det er det.

P.S. Det jeg viser her er en stylet sak. Når jeg lager artikler fra folks hjem styler jeg minst mulig, da jeg ønsker å vise hjemmet så ekte som mulig. Litt pynt og stæsj hører med, og hjemmet blir selvfølgelig vist fra sin beste side, men ellers er det dere ser i artiklene mine det eierne selv har skapt.

Fra hvitt og romantisk til lunt og rustikt

Det har lenge vært det hvite interiøret som har vært mest fremtredende, men nå begynner mange å få øynene opp for at det kan være fint med litt kontraster til alt det hvite også. Vi viser deg hvordan du enkelt kan fornye stilen.

Hvite møbler og lyse vegger passer godt til den skandinaviske stilen, særlig om sommeren. Vi liker å ikke ha det for mørkt, men når vinteren kommer og gradestokken kryper under frysepunktet, er det samtidig godt å kunne gjøre det litt lunt rundt seg. Ved å tilsette rustikke og røffe elementer er det enkelt å skape en stil som passer godt til de kalde månedene.

Utgangspunktet vårt var en 25 kvadratmeter stor stue i en bygård i Oslo. På under en time ble den forvandlet og klar for kalde vinterdager, med beina trukket godt opp i sofaen under et mykt pledd.

De fleste av møblene ble beholdt, det eneste vi skiftet ut, var et par bord, men en ny duk kan også gjøre stor forandring. Vi ønsket å skape en lun og personlig stil med kontraster i en rolig fargeskala.

Her ser du resultatet:

Før.

Etter.

Før.

Etter.

Før.

Etter.

Slik skaper du stilen:

Hvis du ønsker en mer rustikk og sanselig stil, er det først og fremst overflatene du bør tenke på. Bruk tekstiler i naturmaterialer, som gir deg lyst til å berøre dem. Vasket lin, myke, gamle melsekker, blankslitt tre og puter i lun ull er gode elementer. Tenk også kontraster; sett glatt sammen med ruglete, lyst sammen med mørkt, blankt med matt etc. Det vil fremheve de ulike strukturene. Pass også på ikke å ha samme stoff på alle møblene, det kan fort bli litt kjedelig.

For å skape en lun stil kan du bruke varme pledd i mørke nyanser, og gjerne skinnfeller av for eksempel reinsdyr eller villsau. Velg skinn fra dyr som går fritt og har hatt et godt liv. Hvite sofaer kan gjøres vinterfine ved å bruke et vattert sengeteppe i vasket lin. Det å bruke løse tepper gjør det også enklere å holde sofaen fri for flekker; skulle man være uheldig, er det bare å vaske teppet. Om sommeren kan teppet brukes til piknik og uteteppe.

Naturmaterialer som drivved, stein og greiner passer også godt til den rustikke stilen. Ta gjerne en tur i skogen og se hva du finner. En kroket grein kan være fin pynt i et ellers kjedelig hjørne, nedfallsgreiner kan bli fint på et brett på sofabordet etc.

Holder du deg til én fargeskala, vil du skape ro til rommet. Det gir deg også større mulighet for å kombinere ulike stilarter. Naturfarger passer godt til stilen.

Tips: Gjør som naturen, bruk de mørkeste fargene i bunn, ha mellomfargene litt høyere opp og de lyse fargene øverst. Se for deg skogen; her er skogbunnen brun, trærne litt lysere og himmelen lysest. Det gir et harmonisk inntrykk.

Sett ditt eget personlige preg på interiøret ved å bruke ting som du liker spesielt godt, eller gjenstander som betyr noe spesielt for deg.

Med hvite møbler og lyse vegger har man et godt utgangspunkt som enkelt kan varieres etter årstid og humør. Trender kommer og går; det eneste som virkelig betyr noe, er hva du og familien din trives med.

Artikkeltags