Tjener fett på pupper og lår

Se hvor mye bergensere har brukt på nye pupper, lår, strammere hud og mer perfekte neser i fjor.
Gordon Andersen E-post
Publisert 14.09.2005 kl. 07:00 Oppdatert 14.09.2005 kl. 07:05

Tips en venn på e-post:


Derfor opererer vi oss

  • Bergenserne la fra seg rundt 25 millioner kroner hos lokale kosmetiske kirurger i fjor. I 2001 var summen rundt 15 millioner kroner.
  • Konkurransen de siste årene har blitt hardere, med flere tilbud og med enkelte aktører som dumper priser for å komme på markedet.
  • Folk får stadig mer penger mellom hendene. Personlig velvære og selvrealisering blir viktigere for folk.
  • TV serier som «Ekstrem forvandling» er ikke bare en tv-serie, men et begrep for tiden vi lever i: Det er mulig å kjøpe en helt ny utgave av seg selv.
  • Det er også større aksept blant folk for å fikse på seg selv. Tabuene forsvinner.
  • Ni av ti som velger plastikkirurgi er kvinner, i følge en rapport fra Helsetilsynet. I rapporten pekes det på at kvinner er mest misfornøyde med kroppen sin.
  • Brystforstørrelser er den mest populære operasjonen. I 2003 fikk 3000 kvinner nye bryster i Norge. Dermed ble det handlet pupper for 75 millioner kroner med utgangspunkt i en pris på 25 000 kroner for en operasjon.
  • Kilde: Statens helsetilsyn
Dr. John O. Nordgaard og Plastikkirurgisk institutt omsatte for over fem millioner kroner på kosmetiske operasjoner i 2004. Foto: Silje Katrine Robinson
Kvinnene som forteller om sine brystimplatater i BA, har ikke angret på operasjonene.
John O. Nordgaard

Markedet for kosmetisk kirurgi i Bergen er i vekst. De store aktørene tjener millioner på kvinner og menn som vil fikse på kroppen.

Bergenske plastikkirurger omsatte i fjor for nær 25 millioner kroner. Det viser en gjennomgang av regnskapene til de største aktørene i markedet.

– VIL SATSE MER

Volvat medisinske senter er en av de aktørene som nå vil satse enda mer på dette markedet.

Daglig leder Frank Olsen anslår at de omsatte for fire millioner kroner på kosmetisk kirurgi i fjor.

– Dette er en økning fra tidligere år og vi kommer til å satse enda mer på kosmetisk kirurgi i fremtiden. Vi merker interessen fra publikum og ser også at det kommer nye aktører på markedet. Dette er en konkurranse vi må møte, sier Olsen til BA.

BA skrev tidligere i år om Eurocosmetic som skapte blest da de annonserte med kampanjepris på brystproteser. De la seg godt under det normale prisnivået på nye pupper.

Konkurransen merkes i markedet.

MER KONKURRANSE

– Det har vært en nedgang i antallet kunder som vil ha brystkirurgi. Årsaken er trolig at det har blitt hardere konkurranse i Bergen, sier Dr. John O Nordgaard, spesialist ved Plastikkirurgisk institutt i Bergen.

Han er den med mest erfaring fra bransjen og har gjort plastiskkirurgiske inngrep siden 1980.

I fjor hadde klinikken han driver samlede inntekter på 12,4 millioner kroner.

– Her er det viktig å presisere at bare fem millioner kroner stammer fra kirurgiske inngrep. Resten av inntektene er salg av eiendom, presiserer Nordgaard.

Fem millioner kroner i omsetning representerer likevel en jevn økning i forhold til årene før.

– MEDIESKAPT VEKST

Fana Medisinske senter hadde i fjor en omsetning på over 14 millioner kroner.

– 7,4 millioner kroner kommer fra kosmetisk kirurgi, sier Helge Nordahl ved Fana medisinske senter.

Klinikk Bergen, ledet av spesialist Tom Inge Ørner mener oppfatningen om den sterke veksten i kosmetisk kirurgi er delvis medieskapt. I fjor omsatte klinikk Bergen for 8,4 millioner kroner.

– Det er ingen tvil om at dette er en meget god bransje og at det er en bransje i vekst. Veksten er likevel ikke eksplosiv. Økningen er heller jevn, sier Tom Inge Ørner til BA.

Fana medisinske senter ved Lars Salemark tjente 14 millioner i fjor. 7,4 millioner kroner kommer fra plastisk kirurgi.

Les mer om:  Helsemagasinet 

På forsiden nå