...
Denne gjengen skjøt bjørnen. Fra venstre: Tore Jansen, Geir Arne Evanger, Olaf Opgaard og Kjell Arne Henriksen. Foto: Ørjan Bertelsen, Nordlys

Disse skjøt bjørnen

«Bamsefar» tatt av fellingslag i Troms.

Publisert 04.08.2012 kl 11:12 Oppdatert 04.08.2012 kl 11:13

Tips en venn på e-post:To uker etter at bjørn først ble observert i Skardalen i Kåfjord kommune i Troms, skjøt et fellingslag dyret rundt klokken 21 fredag kveld.

– Vi har ikke sjekket hvor gammel han er, men det er i alle fall en liten hannbjørn på rundt 100 kilo, sier Olaf Opgaard, som var med å felle bjørnen.

SETT PÅ POST

Et jaktlag fra Manndalen fikk først fellingstillatelse på bjørnen i forrige uke etter at den ble sett jage sau inn i skogen, men fant den ikke.

Fredag hadde de imidlertid større flaks.

– Vi fant han i Skardalen, i et skredleie som kommer ned fra fjellet og vender mot Manndalen. En vi hadde sittende på post som så bjørnen gå etter sau tidligere på dager, og alarmerte oss andre, forteller Opgaard.

– KNALL OG FALL

Fellingslaget trakk dermed alle styrker inn i området, og satte opp postrekker både på nord- og sørsiden av siste observasjon av bjørnen. Deretter gikk de inn med hunder for å søke, men det ga ikke resultater.

– Vi lyktes ikke å finne ham med sporhunder, og da tok i bruk det siste våpenet vi hadde i form av postrekken som satt på nordsiden av bjørnen. De gikk som driverrekke mot området der vi trodde bjørnen var, og det viste seg å stemme, sier Olaf Opgaard.

– Han som hadde sett bjørnen tidligere, fikk den igjen på posten sin. Da var det knall og fall, og bjørnen ble skutt, fortsetter han.

SAMME BJØRN?

Nordlys har vært i kontakt med flere sauebønder i Kåfjord som har vært forvilte over situasjonen.

Da fellingslaget kom med felte bjørnen ned i bygda fredag kveld, var det imildertid flere som hevdet at det var en annen bjørn enn den de hadde sett tidligere.

– Én ting er å se en bjørn i skogen, men det er en annen ting å se en død bjørn. Vi forsøkte å berolige dem med at vi i alle fall inntil videre har skutt riktig bjørn, og tror ikke det er noen andre bjørner som driver i området, sier Opgaard, men legger til:

– Men det er klart, blir det funnet noen nye kadaver senere, kan det hende at de har rett.

På forsiden nå


...

Selger enebolig på 23 kvadratmeter

Her bor Charlotte, Remi, en hund og en katt. Norges minste enebolig?

...

Kan bli 17 grader i påskehelgen

Regnet fosset ned over Bergen skjærtorsdag, men det er bedre vær i sikte allerede i ettermiddag. Søndag kan det bli så mye som 17 grader enkelte steder i lavlandet.

...

Innbruddstyv tatt på fersk gjerning – svarte med å true huseieren

Da huseieren kom hjem, fant han tyven i full gang med å bryte seg inn.

Søker etter savnet mann ved Osterøy

Mannen som politiet tror har falt over bord, er fortsatt ikke funnet. Letemannskapene tok pause i natt. I ufyselig vær fortsetter leteaksjonen torsdag.