...
Bergen tingrett har gitt elektronikaduoen Röyksopp medhold på alle punkter i saken som gjelder opphavsretten til låta «A Higher Place». Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

Röyksopp vant plagiatsak

Bergen tingrett har gitt elektronikaduoen Röyksopp medhold på alle punkter i saken som gjelder opphavsretten til låta «A Higher Place».

Publisert 06.03.2013 kl 16:24 Oppdatert 06.03.2013 kl 16:29

Tips en venn på e-post:Ifølge iTromso.no har retten gitt Torbjørn Brundtland og Svein Berge medhold både i hovedsøksmålet fra den tidligere samarbeidspartneren Rune Lindbæk og i motsøksmålet som de to har anlagt mot Lindbæk.

Lindbæk gikk til sak mot Röyksopp fordi han mener han bør stå som rettighetshaver for Röyksopp-låta «A Higher Place». Han mener melodien er stjålet fra «Lift» fra 1997, der Lindbæk står oppført som rettighetshaver sammen med Torbjørn Brundtland, den ene halvparten av Röyksopp.

«A Higher Place» ble utgitt på albumet «Melody A.M.» fra 2001, som solgte millioner av eksemplarer.

I motsøksmålet hevdet Brundtland og Berge at Lindbæk ikke har opphavsrettigheter til «Lift» og at han dermed heller ikke har opphavsrett.

I hovedsøksmålet ble Torbjørn Brundtland og Svein Berge frikjent av retten ettersom Lindbæk ikke blir regnet som rettighetshaver for «A Higher Place».

I motsøksmålet avviser Bergen tingrett at Lindbæk er å anse som opphavsmann til «Lift» av Drum Island (en gruppe både Brundtland og Lindbæk var med i før Röyksopp ble etablert) og slår også fast at han ikke er utøvende musiker eller produsent på innspillingen dette bandet gjorde av melodien i 1997.

Bergen tingrett slår også fast at tromsømannen ikke er utøvende musiker på «A Higher Place» utgitt av Røyksopp i 2001, skriver iTromso.no.

Rune Lindbæk ble dømt til å betale Berge og Brundtlands sakskostnader både for hovedsøksmål og motsøksmål med totalt 788.140 kroner.

Til NRK sier Svein Berge at han ikke vil kommentere dommen før han har snakket med sin advokat og Röyksopp-kollega Torbjørn Brundtland. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

– Stumpet sigarett i pannen etter påskegudstjeneste

Påskegudstjenesten i en russisk-ortodoks menighet i Bergen ble avsluttet med fest som kuliminerte i krangel og voldsorgie på Bergen camping.

Forgrep seg på samboerens lillesøster på 15 år

Da den 15 år gamle jenten sov på gjesterommet hos storesøsteren romjulen 2004, kom storesøsterens mann og hadde seksuell omgang med henne. Nå, 10 år etter, har hun problemer med å knytte seg til sitt eget barn.

Enebolig i brann på Sotra

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

Full utrykning til Dalaskjenet på Ågotnes.

...

Badji raste etter rasistiske tilrop

Branns Stéphane Badji (24) ble utsatt for rasisme da han selv eksploderte etter cupkampen mot Varegg.