...
Bergen tingrett har gitt elektronikaduoen Röyksopp medhold på alle punkter i saken som gjelder opphavsretten til låta «A Higher Place». Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

Röyksopp vant plagiatsak

Bergen tingrett har gitt elektronikaduoen Röyksopp medhold på alle punkter i saken som gjelder opphavsretten til låta «A Higher Place».

Publisert 06.03.2013 kl 16:24 Oppdatert 06.03.2013 kl 16:29

Tips en venn på e-post:Ifølge iTromso.no har retten gitt Torbjørn Brundtland og Svein Berge medhold både i hovedsøksmålet fra den tidligere samarbeidspartneren Rune Lindbæk og i motsøksmålet som de to har anlagt mot Lindbæk.

Lindbæk gikk til sak mot Röyksopp fordi han mener han bør stå som rettighetshaver for Röyksopp-låta «A Higher Place». Han mener melodien er stjålet fra «Lift» fra 1997, der Lindbæk står oppført som rettighetshaver sammen med Torbjørn Brundtland, den ene halvparten av Röyksopp.

«A Higher Place» ble utgitt på albumet «Melody A.M.» fra 2001, som solgte millioner av eksemplarer.

I motsøksmålet hevdet Brundtland og Berge at Lindbæk ikke har opphavsrettigheter til «Lift» og at han dermed heller ikke har opphavsrett.

I hovedsøksmålet ble Torbjørn Brundtland og Svein Berge frikjent av retten ettersom Lindbæk ikke blir regnet som rettighetshaver for «A Higher Place».

I motsøksmålet avviser Bergen tingrett at Lindbæk er å anse som opphavsmann til «Lift» av Drum Island (en gruppe både Brundtland og Lindbæk var med i før Röyksopp ble etablert) og slår også fast at han ikke er utøvende musiker eller produsent på innspillingen dette bandet gjorde av melodien i 1997.

Bergen tingrett slår også fast at tromsømannen ikke er utøvende musiker på «A Higher Place» utgitt av Røyksopp i 2001, skriver iTromso.no.

Rune Lindbæk ble dømt til å betale Berge og Brundtlands sakskostnader både for hovedsøksmål og motsøksmål med totalt 788.140 kroner.

Til NRK sier Svein Berge at han ikke vil kommentere dommen før han har snakket med sin advokat og Röyksopp-kollega Torbjørn Brundtland. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Politiet i Hordaland reduserer ikke bemanningen

– Berdskapen er uendret, slår politiførstebetjent i Hordaland politiditrikt, Janne Steimler Sætre, fast overfor BA mandag formiddag.

...

– Ansett denne mannen som byens festsjef

Les BA-journalist Dag Bjørndals hyllest til Tall Ships Races-sjefen.

...

Ny Kaptein Knurr-historie om et par år

I fjor gikk Kaptein Knurr i pluss for første gang. Nå kan det bli ny historie om et par år. – Det er en dyr hobby vi har, medgir produsenten.

...

Sier farvel til bergenspolitikken på Youtube

KrFs Filip Rygg blir kommunikasjonssjef i Skaperkraft og flytter til Oslo om en knapp måned.