Bestilte sin egen løgndetektortest

37-åringen var så fortvilet og forbannet da han ble tiltalt for overlagt drap, at han reiste til Trondheim for å ta en løgndetektortest.

Publisert 30.08.2007 kl 12:04 Oppdatert 30.08.2007 kl 14:02

Tips en venn på e-post:

37-åringen fikk ordet etter at aktor var ferdig med sitt forhør av den tidligere dørvakten.

VILLE OVERBEVISE FAMILIEN
- Jeg gikk ekstremt langt for å overbevise min familie, moren til min datter, min datter og mine venner og bekjente om at jeg var uskyldig og ikke hadde noe med dette drapet å gjøre, fortalte 37-åringen i et følelsesmessig utbrudd i retten i dag.

Den tidligere dørvakten var sterkt preget da han gang på gang hevdet sin uskyld i de alvorlige beskyldningene mot ham.

Han var en rekke ganger i kontakt med etterforskningsleder Bent Raknes, og ville at Raknes skulle være med ham å ta denne løgndetektortesten, etter at siktelsen mot ham var utferdiget i fjor høst.

Han fant informasjon om testen på nettet og bestilte time hos professor Svein Svebak ved NTNU.

På forhånd sendte han tiltalen mot ham.

GODE RESULTATER
- Jeg måtte reise til Trondheim for å få gjennomført avtalen, og jeg ble helt varm inne i meg da jeg fikk resultatet. Han (professor Svebak) sa at jeg fikk 96,1 prosent riktig på testen. Jeg var så rørt og varm at jeg slo feil nummer da jeg skulle ringe til min mor og fortelle de gode nyhetene.

37-åringen gjentok ovenfor retten med skjelvende stemme at han ikke hadde noe å gjøre med drapet på Øyvind Bjarte Madsen, eller amfetaminen politiet mener han skaffet og solgte sammen med blant annet Jarle Olsen like før drapet.

- Jeg har aldri deltatt i noen av disse punktene, sa han i retten.

Han takket etterpå aktor Smørdal for at han fikk presentere resultatene av løgndetektortesten i retten.

BEKLAGER UTBRUDDET
- Vil bare beklage det følelsesmessige utbruddet i sted. Det er vanskelig å sitte her med et sånt dokument foran seg. Det skal ikke skje igjen, sa 37-åringen da retten startet igjen etter lunsj.

- Det er greit, svarte dommer Grethe Strandborg

På forsiden nå


...

Advarer mot «luksuskollektiv»

Studenter er rasende misfornøyd med utleieselskapet Sorbonne.

Menn fylte handlevognen med mat for 7000 kroner og stakk av

Tre menn siktet for tyveri fra matvarebutikk.

Obama sverger på å bekjempe ekstremistene

Det brutale drapet på journalisten James Foley høster unison fordømmelse verden over. – ISIL har ingen plass i det 21. århundre, sier president Barack Obama.

...

17 nye skoler tas ut i streik

Fra og med torsdag morgen blir 17 nye skoler i Hordaland berørt av lærerstreiken. Det er fremdeles ingen reelle forhandlinger mellom KS og lærerorganiasjonene.