Jonny Teigland må belage seg på fire uker i varetekt.
Jonny Teigland må belage seg på fire uker i varetekt. Foto: Arkivfoto

Fengslet i fire nye uker

Johnny Teigland (53) har i årevis dratt til utlandet for å skaffe Subutex til narkomane. I dag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Linda Christine Østerud Nilsen
Linda Nilsen Profil E-post
Publisert 10.09.2009 kl 12:52 Oppdatert 10.09.2009 kl 13:21

Tips en venn på e-post:Det bekrefter Rune Fremstad, leder for narkotikaavsnittet i Hordaland politidistrikt.

I årevis har Johnny Teigland (53) har dratt til utlandet for å skaffe Subutex til narkomane. Nå har politiet siktet han for heleri av fire millioner.

TUROPERATØR: Teigland har i minst åtte år organisert turer til utlandet mot betaling. Opiatavhengige har vært med, og hentet hjem resepter og Subutex, ment for eget bruk.

Han har selv fortalt at han har opptil 150 kunder, som betaler opp til 10 000 kroner for en organisert tur til Belgia, Frankrike, Polen og andre land hvor reglene er mindre strenge. Hver enkelt bruker kan være med på tur så hyppig som en gang i må­neden.

Men politiet og myndigheter har også registrert store mengder illegal Subutex og metadon på markedet, og lenge mistenkt at turene til Teigland kan være én av kildene.

SMUTTHULL: Å innføre Subutex og metadon selv er lovlig etter EØS-reglene om man har en resept fra en utenlandsk lege. Dette smutthullet har 53-åringen utnyttet for å omgå de strenge, norske reglene for legemiddelassistert rehabilitering av narkomane.

Teigland har en rekke ganger fortalt om virksomheten som han har drevet i stor stil, og fremstilt det som veldedighet. Mange av deltakerne har også støttet ham og fortalt at de har fått et bedre liv, takket være virksomheten.

På forsiden nå


Pedersen: – Det kokte i hodet

Marcus Pedersen sier han ikke mente å tråkke bergenserne på tærne.

– Pipingen var et kjempekick

Mjøndalen-spiller Mads Hansen (30) takker Brann-fansen for hjelpen.

...

Trøtt? Slik blir du piggere nå

Sliter du deg gjennom dager omtrent uten dagslys. Her er søvnforskernes råd.