Erlend Bratland fotografert under Homoprisen i 2010.
Erlend Bratland fotografert under Homoprisen i 2010. Foto: RUNE JOHANSEN

Bergenskvinne (26) dømt for vold mot vinneren av «Norske Talenter»

Student kastet vannmugge på Erlend Bratland.

Linn Engesvik
Linn Engesvik Profil E-post
Publisert 22.04.2012 kl 10:58 Oppdatert 23.04.2012 kl 12:20

Tips en venn på e-post:En 26 år gammel kvinnelig student er i Bergen tingrett dømt for vold mot Erlend Bratland, etter at hun kastet en tung vannmugge på ham i fjor sommer.

Hendelsen fant sted på en privat fest.

– Det eneste jeg har å bemerke til saken er at alle må stå for sine handlinger, sier Bratland til VG Nett.

SLO UT DELER AV TENNENE

Det var god stemning blant festdeltakerne forut for hendelsen. Det kom derfor «som et sjokk på de tilstedeværende da tiltalte plutselig kastet vannmuggen på Bratland», ifølge dommen, som slår fast at handlingen fremstår «nærmest som uprovosert».

Muggen slo ut deler av fortennene til Bratland. Han blødde fra munnen og måtte på legevakten etter hendelsen. Han hadde også smerter i munnen en stund, og har måttet rotfylle den ene tannen to ganger i ettertid.

Selv hevder gjerningskvinnen at hun ikke siktet på Bratland, men at hun kastet vannmuggen på ren impuls for å treffe veggen. Retten derimot mener det utvilsomt var «en målrertet og viljestyrt handling», og de fester ikke lit til den tidligere ustraffede kvinnens forklaring.

DET KUNNE GÅTT VERRE

Kvinnen ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for muggekastingen, som fant sted etter endringen i straffeloven som blant annet skjerpet straffen for grov vold.

Retten har lagt vekt på at «å kaste en tung vannmugge i glass mot ansiktet til en person, er farlig og har stort skadepotensiale», ifølge dommen. Det er også skjerpende at kvinnen begikk voldshandlingen i beruset tilstand.

– Saken vil nok bli anket, sier kvinnens advokat, Steinar Berg Yndestad til VG Nett.

På forsiden nå


...

Ikke ødelegg kollektivsuksessen!

Hvorfor skal det være like dyrt å reise med buss fra Sandviken til Årstad som fra Bergen til Stord? Bergens gode kolllektivtall står i fare hvis ikke fylkespolitikerne snur, skriver Filip Rygg.

...

– Elbiler må subsidieres annerledes

Elbiler må subsidieres, men måten det skjer på i dag, blir feil. Forskjellen mellom støtten til kollektivreisende og dem som kjører elbil, er skrikende, sier transportforsker Bård Nordheim.

Væpnet aksjon i natt

En mann truet vekter med kniv i Bjørnsons gate.

Lette etter psykisk utviklingshemmet mann i hele natt

Dukket opp i sentrum klokken 0600 tirsdag morgen.