...
Foto: SKJALG EKELAND

Slipper å møte i retten

De to siktede for «DNS-voldtekten» fremstilles for fengsling i fire nye uker.

Steffen Opheim
Steffen Opheim Profil E-post
Ina Linn Olsvoll
Ina Linn Olsvoll Profil E-post
Publisert 21.09.2012 kl 12:07 Oppdatert 21.09.2012 kl 13:00

Tips en venn på e-post:

Fredag har to menn på 21 og 23 år sittet varetektsfengslet i fire uker. De er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne på trappen til Den Nasjonale Scene natt til søndag 19. august.

De erkjenner ikke straffskyld, men ble av Bergen tingrett varetektsfengslet i fire uker 24. august på grunn av fare for bevisforspillelse. Kjennelsen ble anket til Gulating lagmannsrett, men anken førte ikke frem.

«Det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom man unnlater å møte en kynisk og bevisst «offer-kapring» som i vår sak, med en umiddelbar varetektsreaksjon», heter det i kjennelsen fra Lagmannsretten.

BER OM FIRE NYE UKER

Fredag har det gått fire uker og fengslingsspørsmålet må avgjøres på nytt.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ber om varetektsfengsling i fire nye uker.

– Vi mener at vi har beviser som særlig grunn til mistanke mot dem, og at det vil støte allmennhetens rettsfølelse og skape utrygghet om de blir løslatt. Derfor har vi bedt om varetektsfengsling i fire nye uker, sier Onarheim til BA.no.

Han sier at saken så og si er ferdig etterforsket.

Politiet mener at de to siktede har forsøkt å fjerne bevis i dagene etter den angivelige voldtekten. For eksempel skal SMS-korrespondanse mellom dem ha blitt forsøkt slettet, samtidig som de har slettet sine respektive Facebook-kontoer. Den siktede 21-åringen skal også ha forandret frisyre i ettertid av hendelsen ved DNS. Politiet mener også at 23-åringen skal ha gjemt unna diverse gjenstander hos kompiser, gjenstander som politiet anser som bevis mot mannen.

– I hovedtrekk gjenstår det kun å få svar på noen DNA-prøver som vi har sendt inn. Disse er trolig noen uker unna, sier Onarheim.

SLIPPER Å MØTE I RETTEN

Fengselsspørsmålet vurderes gjennom en såkalt kontorforretning. Det betyr at partene har akseptert at saken kan vurderes av en dommer uten at partene fysisk må møte i retten. En kjennelse i saken er ventet i løpet av dagen.

Kaj Wigum forsvarer den siktede 23-åringen. Han sier at de har akseptert at fengslingsspørsmålet blir avgjort gjennom en kontorforretning, men at de motsetter seg videre fengsling.

– Vi ber om at han løslates, sier Wigum.

Avgjørelsen blir tatt i løpet av dagen og BA.no kommer tilbake med mer.

På forsiden nå


...

Slik vil han doble folketallet i sentrum

Byutviklingsbyråd Henning Warloe (H) vil samle de største og viktigste private utbyggerne i Bergen i et forum. Jobben er å gjøre sentrum dobbelt så folkerikt.

...

– Jeg ønsker å gi andre håp. Man kan nemlig leve godt med sykdommen

Evelyn Gullaksen fortalte sin historie på åpningen av Rosa sløyfe-aksjonen hos Kreftforeningen.

...

– Noen av lærerne er så flinke at vi ikke merker at de lærer oss ting

Selv om tre av ti elever er minoritetsspråklige, scorer Møhlenpris-elevene langt bedre enn gjennomsnittet i Bergen.

...

Ny måling: SV og Venstre ute av Stortinget – Ap gjør kjempebyks

Regjeringen sliter, mens Arbeiderpartiet gjør et markant byks på en ny meningsmåling. Venstre faller under sperregrensen.