Legger ikke ned skoler

- Ikke legg ned skolen vår, sa Meledie til politikerne før jul. Nå er hun bønnhørt. Ikke en eneste skoleport blir stengt i Bergen.

Ola Henning Målsnes E-post
Publisert 03.06.2004 kl 09:27 Oppdatert 03.06.2004 kl 09:30

Tips en venn på e-post:Byråd Hans-Carl Tveit (V) la frem en ambisiøs plan for den fremtidige skolestrukturen i Bergen. 15 millioner kroner skulle kommunen spare på å legge ned skolene Fridalen, Seljedalen og ungdomstrinnet på Eidsvåg. Dette blir det ingen ting av (nå).

BRED ENIGHET

På et møte i en arbeidsgruppe nedsatt av komite for oppvekst i bystyret i går ettermiddag ble det bred politisk enighet om hovedpunktene i skolestrukturen. Det var kanskje ikke så tungt.

– Det er ikke så fryktelig vanskelig å enes om å ikke gjøre noe. Det blir veldig lite endringer som kommer ut av dette kompromisset. Etter min mening er flertallet i opposisjonen uansvarlig som velger å opprettholde en gammel skolestruktur, sier skolepolitisk talsmann Harald Victor Hove (H) til BA.

I dag skal komite for oppvekst avgi sin innstilling til bystyret i den omstridte saken. Den vil få støtte - med enkelte unntak - fra RV til Frp.

FARE FOR OMKAMP

Komiteleder Oddny Miljeteig (SV) sier til BA at hun håper at de som har kjempet for skolene sine noterer seg at kampen ikke har vært fånyttes.

– En ny skolebehovsplan kommer til høsten. Blir ikke det en ny runde da?

– Faren er tilstede for det. Men jeg håper at byrådspartiene tar de sterke signalene som har kommet frem og at vi slipper disse omkampene, sier Miljeteig.

På forsiden nå


...

– Når parken åpner igjen, må alle ha rett til å bruke den

Rusforsker Sveinung Sandberg mener likevel at det er en god idé å stenge Nygårdsparken nå.

Veivals veltet

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

En person skadd da veivalsen tippet over.

...

Hotellrom på hjul

Hotellkjeden nøyer seg ikke med å leie ut rom i vanlige bygninger lenger.

...

– Journalist halshogd på IS-video

De islamistiske IS-opprørerne i Irak slapp tirsdag en video som angivelig viser halshoggingen av den amerikanske journalisten James Foley som har vært savnet siden 2012.