Legger ikke ned skoler

- Ikke legg ned skolen vår, sa Meledie til politikerne før jul. Nå er hun bønnhørt. Ikke en eneste skoleport blir stengt i Bergen.

Ola Henning Målsnes E-post
Publisert 03.06.2004 kl 09:27 Oppdatert 03.06.2004 kl 09:30

Tips en venn på e-post:Byråd Hans-Carl Tveit (V) la frem en ambisiøs plan for den fremtidige skolestrukturen i Bergen. 15 millioner kroner skulle kommunen spare på å legge ned skolene Fridalen, Seljedalen og ungdomstrinnet på Eidsvåg. Dette blir det ingen ting av (nå).

BRED ENIGHET

På et møte i en arbeidsgruppe nedsatt av komite for oppvekst i bystyret i går ettermiddag ble det bred politisk enighet om hovedpunktene i skolestrukturen. Det var kanskje ikke så tungt.

– Det er ikke så fryktelig vanskelig å enes om å ikke gjøre noe. Det blir veldig lite endringer som kommer ut av dette kompromisset. Etter min mening er flertallet i opposisjonen uansvarlig som velger å opprettholde en gammel skolestruktur, sier skolepolitisk talsmann Harald Victor Hove (H) til BA.

I dag skal komite for oppvekst avgi sin innstilling til bystyret i den omstridte saken. Den vil få støtte - med enkelte unntak - fra RV til Frp.

FARE FOR OMKAMP

Komiteleder Oddny Miljeteig (SV) sier til BA at hun håper at de som har kjempet for skolene sine noterer seg at kampen ikke har vært fånyttes.

– En ny skolebehovsplan kommer til høsten. Blir ikke det en ny runde da?

– Faren er tilstede for det. Men jeg håper at byrådspartiene tar de sterke signalene som har kommet frem og at vi slipper disse omkampene, sier Miljeteig.

På forsiden nå


...

– Brann må regne på et mulig nedrykk

Tidligere Brann-sjef Bjørn Dahl oppfordrer Brann til å lage budsjett for spill i 1. divisjon allerede nå.

Brann-supporter tar helt av i svigermors hage

Holdt kokende motivasjonstale i svigermors hage og plantet Brann-flagg på fjelltopp i Møre og Romsdal.

...

Denne solgte for 9,5 millioner på et halvår. Nå har mannen bak nye dingser på lur

I år lanserer han to nye dippedutter som løse to av livets små problemer.

...

– De lager sine egne regler

Kjørelærer påstår at Gjensidige lager sine egne regler for trafikk i rundkjøring.