Nå kan man fritt benytte seg av parkeringsplassene på Sartor senter for å reise kollektivt til Bergen.
Nå kan man fritt benytte seg av parkeringsplassene på Sartor senter for å reise kollektivt til Bergen. Foto: Tove Gulbrandsen

Vil hjelpe Bergen

Nå kan du parkere fritt på Sartor senter. Ordføreren i Fjell ber øybeboerne innstendig om å ta buss.

Birgitte Vaksdal
Birgitte Vaksdal Profil E-post
Publisert 12.01.2010 kl 12:55 Oppdatert 12.01.2010 kl 17:17

Tips en venn på e-post:

– Vi prøver å gjøre et grep fra vår side med å hjelpe til med forurensningssituasjonen i sentrum, sier ordfører Lars Lie i Fjell kommune.

Ordføreren har klarert med senterledelsen på Sartor senter at folk som skal til sentrum kan parkere uten tidsbegrensning på senteret sine parkeringsplasser.

ANBEFALER BUSS: – Tidsbegrensningen for parkering har vært fire timer. Den utvides nå til å være fri slik at folk kan komme og gå som de vil, sier han.

En mindre underjordisk garasje under senteret blir låst klokken 2300 om kvelden. Men de fleste plassene vil være åpne hele døgnet.

Ordføreren ber om at folk benytter seg av tilbudet.

– Jeg som ordfører vil anmode på det aller sterkeste at våre folk i regionen benytter muligheten til å parkere fritt og tar busser videre fra Sartor senter og innover til sentrum. På den måten kan vi redusere biltettheten til det nødvendige, sier han.

DRAMATISK: Han mener situasjonen i Bergen er dramatisk.

– Vi ser hvordan Bergen sliter på dette området. Det er vi rundt byen som må ta ansvar, sier han.

Ordføreren tror de aller fleste kan greie seg uten bil til sentrum i disse ekstreme dagene.

– Det er klart at noen må kjøre bil fordi de ikke har annen mulighet, men det er de færreste, sier han.

ÅGOTNES: Lie opplyser videre at andre parkeringsplasser i Straume-området kan benyttes av folk som reiser kollektivt videre.

– De som kommer nordfra kan også benytte seg av parkeringsanlegget ved skolen på Ågotnes. Derfra kan de ta buss videre, sier han.

Ordføreren håper at mange vil ta ansvar for luftkvaliteten i Bergen.

– Jeg har tro på at folk ser hvor alvorlig dette er.

På forsiden nå


...

Har ventet i år på besøkshjem

Barnevernet mener gutten trenger besøkshjem og støttekontakt, men klarer ikke å finne noen til ham. – Fortvilende, sier moren til gutten som har ventet i flere år.

...

Tilliten til hordalandspolitiet synker

Tilliten til politiet har økt i alle distrikt de siste to årene, bortsett fra i Hordaland. Monika-saken kan være årsaken.

...

Over fjellet? Reis lørdag!

Det skal bli uvær på fjellet frem mot jul og fjelloverganger kan bli stengt. Meteorolog råder deg til å kjøre over fjellet lørdag ettermiddag.

...

Danner nytt superband

For første gang spiller ett band Pogo Pops-, Pompel & The Pilts-, Poor Rich Ones- og Butterfly Garden-låter, og har en fot i alle bandene.