Nå kan man fritt benytte seg av parkeringsplassene på Sartor senter for å reise kollektivt til Bergen.
Nå kan man fritt benytte seg av parkeringsplassene på Sartor senter for å reise kollektivt til Bergen. Foto: Tove Gulbrandsen

Vil hjelpe Bergen

Nå kan du parkere fritt på Sartor senter. Ordføreren i Fjell ber øybeboerne innstendig om å ta buss.

Birgitte Vaksdal
Birgitte Vaksdal Profil E-post
Publisert 12.01.2010 kl 12:55 Oppdatert 12.01.2010 kl 17:17

Tips en venn på e-post:

– Vi prøver å gjøre et grep fra vår side med å hjelpe til med forurensningssituasjonen i sentrum, sier ordfører Lars Lie i Fjell kommune.

Ordføreren har klarert med senterledelsen på Sartor senter at folk som skal til sentrum kan parkere uten tidsbegrensning på senteret sine parkeringsplasser.

ANBEFALER BUSS: – Tidsbegrensningen for parkering har vært fire timer. Den utvides nå til å være fri slik at folk kan komme og gå som de vil, sier han.

En mindre underjordisk garasje under senteret blir låst klokken 2300 om kvelden. Men de fleste plassene vil være åpne hele døgnet.

Ordføreren ber om at folk benytter seg av tilbudet.

– Jeg som ordfører vil anmode på det aller sterkeste at våre folk i regionen benytter muligheten til å parkere fritt og tar busser videre fra Sartor senter og innover til sentrum. På den måten kan vi redusere biltettheten til det nødvendige, sier han.

DRAMATISK: Han mener situasjonen i Bergen er dramatisk.

– Vi ser hvordan Bergen sliter på dette området. Det er vi rundt byen som må ta ansvar, sier han.

Ordføreren tror de aller fleste kan greie seg uten bil til sentrum i disse ekstreme dagene.

– Det er klart at noen må kjøre bil fordi de ikke har annen mulighet, men det er de færreste, sier han.

ÅGOTNES: Lie opplyser videre at andre parkeringsplasser i Straume-området kan benyttes av folk som reiser kollektivt videre.

– De som kommer nordfra kan også benytte seg av parkeringsanlegget ved skolen på Ågotnes. Derfra kan de ta buss videre, sier han.

Ordføreren håper at mange vil ta ansvar for luftkvaliteten i Bergen.

– Jeg har tro på at folk ser hvor alvorlig dette er.

På forsiden nå


...

Stjeler mobiltelefoner fra barn

Foreldre advarer etter at en beruset kvinne oppførte seg truende og stjal mobiltelefonen til 13 år gammel jente like ved Engen.

USA frykter ny gruppe i Syria

En hittil ukjent gruppe i Syria, med bånd til al-Qaida, utgjør en vel så stor fare for USA og Europa som det Den islamske staten (IS) gjør, mener amerikansk etterretning.

...

– Nå skal Norge i krig

Skal vi da aldri lære, spør Chris Tvedt i dag.

...

Var likevel ikke over og ut

«Slutt for gammel traver» skrev BA for tre uker siden. Den gamle askøyfergen, «Bergen», som nå het «Gloppen», hadde hatt sin siste tur. Så feil kan en ta. Fergen seiler nemlig videre under ny eier.