...
Erna Solberg, her fra årsmøtet i Hordaland Høyre. Arkivfoto. Foto: MAGNE TURØY

Flertall til Høyre og Frp på ny måling

Både SV og Venstre havner under sperregrensen på målingen.

Publisert 12.05.2012 kl 09:50 Oppdatert 12.05.2012 kl 09:50

Tips en venn på e-post:Høyre og Fremskrittspartiet har flertall sammen i Norfaktas partibarometer for mai.

I målingen, som er gjennomført av Norfakta for Klassekampen og Nationen, får Høyre og Frp en samlet oppslutning på 50,7 prosent.

Det ville gitt de to partiene i alt 93 av 169 mandater på Stortinget. De rødgrønne får 38,2 prosent og 65 mandater.

SPESIELL MÅLING

Høyre-leder Erna Solberg bekrefter at det kan bli blåblå alenegang om Høyre og Frp vinner stortingsflertallet sammen i neste valg.

– Men selv om det kan bli flertall til Høyre og Frp, bør alle de fire borgerlige partiene være med i en borgerlig regjering, sier Erna Solberg til NTB.

Samtidig sier hun at målingen er spesiell siden to partier faller under sperregrensen og mandatfordelingen derfor blir unaturlig.

HØYRE STØRST

I målingen er Høyre største parti med en oppslutning på 32,1 prosent, opp 0,4 prosentpoeng. Arbeiderpartiet er nest størst med 29,5 prosent, ned 1,3 prosentpoeng.

Venstre ligger uendret på 3,7 prosent og havner dermed under sperregrensen. Det gjør også Sosialistisk Venstreparti som får 3,9 prosent, et fall på 0,9 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet går fram 1,8 prosentpoeng til 18,6 prosent.

Kristelig Folkeparti får 4,5 prosent, fram 0,2, mens Senterpartiet ligger uendret på 4,8 prosent. Rødt får en oppslutning på 1 prosent i målingen, fram, 0,3.

På forsiden nå


...

Langs bergenskysten kryr det av båtvrak som ingen tar ansvar for

I havneområdene rundt Bergen ligger flere nedsunkne båtvrak. Det koster mye å få dem fjernet, og ansvarsforholdene er kompliserte.

...

Så mye vil et nedrykk koste Brann

Færre tilskuere. Nedgang i sponsorinntekter. Mindre tilskudd fra Norsk Toppfotball. Det er de tre viktigste økonomiske konsekvensene med et nedrykk.

...

Bergensere bygget samfunn midt i Afrika

De enorme kontrastene fikk kvinnene fra Bergen til å ville gjøre en endring. Fem år etter har de bygget og fått i drift barnehjem, skole og helsesenter i Uganda.

Kritisk for basehopper etter ulykke i Lysebotn

Tilstanden er kritisk for den canadiske basehopperen som fikk problemer med fallskjermen og landet på en fjellhylle i Lysebotn i Rogaland tirsdag kveld.