...
Inge Lønning. (Arkivfoto) Foto: Magnar A. Kjeldsen

Hordaland Høyre vil ha Lønning på Stortinget

Veteranen selv er interessert.

Publisert 30.06.2012 kl 08:36 Oppdatert 30.06.2012 kl 08:37

Tips en venn på e-post:Hordaland Høyre ønsker Inge Lønning (74) på Stortinget.

– Det er riktig at jeg har fått en forespørsel om det. Dersom nominasjonskomiteen kommer til at det er ønskelig, så er jeg villig til å stille opp, sier Inge Lønning til Bergens Tidende.

I dag har Høyre tre representanter fra Hordaland. Leder Erna Solberg er selvskreven på førsteplassen, Øyvind Halleraker kommer trolig til å ta annenplassen mens kampen om tredjeplassen så ut til å skulle foregå mellom de to bergenserne Peter Christian Frølich og Sigurd Hille.

Nå kan det se ut som de må vike plassen for Inge Lønning etter at Senior Høyre har lansert Lønning som kandidat.

TROLIG ELDST

Lønning vil være 75 år når valget avholdes i september 2013. Blir han valgt, vil han trolig bli den eldste politikeren på Stortinget.

– En av grunnene til at jeg synes det er verdt å ta henvendelsen på alvor, er at jeg synes den godt voksne delen av befolkningen er for dårlig representert på Stortinget, sier Lønning.

Lønning satt på Stortinget i tre perioder fra 1997 til 2009 og representerte da Oslo, hvor han har bodd siden studietiden. I 2009 ble han vraket av Oslo Høyre.

Med dagens meningsmålinger kan Høyre lett få fem representanter fra Hordaland

På forsiden nå


...

Nordlys over Bergen i natt

Muligheter for å se nordlyset på nordhimmelen.

Savnet turist kom til rette

Var savnet etter tur til Trolltunga i Hardanger.

...

Vil kutte høstferien for ekstra undervisning

Rektor ved Olsviksåsen videregående skole, Inger-Lise Thorstensen, ønsker å bruke høstferien til å ta igjen tapt undervisning.

...

– Bøtene kan være ulovlige

Tvilsomt at en bot på 10 000 kroner for 1.2 gram hasj er juridisk holdbart, mener advokat John Christian Elden, ifølge Natt&Dag.