...
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Arkivbilde. Foto: EIRIK HAGESÆTER

Advarer mot Høyre-skolen

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) langet ut mot Høyres skolepolitikk på SVs landsmøte fredag kveld.

Publisert 15.03.2013 kl 21:50 Oppdatert 15.03.2013 kl 22:20

Tips en venn på e-post:– Det er mye bedre å være en underdog som går inn i valgkampen med dårlige meningsmålinger som kan forbedres, enn det motsatte. Det går noen bedrevitere rundt og later som om Erna allerede har vunnet valget. Vi kan vinne det valget, vi kan vinne Lofoten og Vesterålen, vi kan mobilisere velgere på det vi tror på, sa Halvorsen til applaus fra landsmøtedeltakerne.

Kunnskapsministeren refererte blant annet til stortingsmeldingen «På rett vei. Kvalitet og mangfold i fellesskolen», som ble lagt fram fredag.

– Den meldingen har fått veldig god mottakelse i dag. Neste uke legger jeg fram en barnehagemelding hvor SV har fått gjennomslag for flere av reformene vi har slåss for. I SV-styrte Skole-Norge har vi nå en klar framgang i nasjonale resultater innen lesing og matematikk, sa Halvorsen.

Samtidig advarte kunnskapsministeren mot Høyres privatiseringspolitikk på utdanningsområdet og særlig forslaget om innføring av karakterer i barneskolen.

– Noen ganger tenker jeg, herlighet, la de få prøve seg i 14 dager da. Men det går jo ikke. Det er derfor det er så viktig at vi forteller velgerne hvordan hverdagen vil bli seende ut med en borgerlig regjering. Så folk slipper å våkne opp til en blåmandag, avsluttet Halvorsen.

På forsiden nå


...

Hjulkapslene lå strødd rundt dette hullet

– Det smalt noe jævlig, sier Ståle Farstad som fikk bilen sin ødelagt.

...

Dette bør du vite hvis du skal til fjells

Uvær og bilberging skaper problemer.

...

På Eurosport sin liste over verste fotballdrakter

Brann sine nye drakter har blitt lagt merke til utenfor landets grenser.

Frank Aarebrot er Årets Bergenser 2014!

Datteren Maike tok imot prisen på vegne av sin far. – Jeg skal spare dere for 200 minutter, sa hun til latter fra publikum.