Svake barn i kø

933 svakerestilte barn venter på barnehageplass i Bergen. 518 av dem er under tre år.

Christian Lura E-post
Publisert 10.02.2004 kl 07:00 Oppdatert 10.02.2004 kl 07:00

Tips en venn på e-post:Ferske tall fra byrådsavdelingen for oppvekst viser at svært mange barn som skal prioriteres ved opptak til barnehagene, står uten barnehageplass.

Ved inngangen til februar ventet 933 prioriterte barn på et barnehagetilbud. Blant annet står 47 barn med funksjonshemninger av ulike slag i køen.

37 av barna på listen har en vanskelig hjemmesituasjon og har krav på barnehageplass som et avlastningstiltak etter barnevernloven.

– SJOKKERENDE

Hele 382 barn i køen har enslige forsørgere, og 277 av barna kommer fra fremmedspråklige familier.

– Dette er sjokkerende lesning, sier Ruth Grung (Ap), tidligere ansvarlig byråd for barnehager, nå medlem av bystyrets oppvekstkomite.

BA skrev i går om barne- og familieminister Laila Dåvøys kritikk av Bergens kutt i søskenmoderasjonen. Grung mener begge sakene viser at barnehagepolitikken i Bergen beveger seg i feil retning.

– Jeg er redd Bergen blir en pensjonistby. Dette byrådet prioriterer eldre, mens de kutter i skolebudsjettet, i skolefritidsordningen og i barnehagesektoren, sier Grung.

Hun selv og byråden hun var vikar for, Anne Gine Hestetun (Ap), hadde samme problem som dagens oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit (V): Utbyggingstakten for nye barnehageplasser går tregt.

– IKKE TILFREDS

– Jeg er ikke tilfreds med tallene. Vi burde fått disse barna på plass tidligere, sier Tveit til BA.

Han lover tusen nye barnehageplasser i Bergen innen et års tid.

– Det har vært vanskelig. Utbyggingsplaner har møtt mye motstand i nærmiljøene, og derfor har planprosesser tatt uforholdsmessig lang tid. Men nå begynner det å løsne, tror Tveit.

Listen viser hvor mange barn som har søkt og som er prioritert. Noen av barna kan allerede ha plass i en barnehage og ha søkt seg over i en annen.

– Vi får ikke full oversikt over situasjonen før til høsten. Da innfører vi et nytt datasystem, sier Tveit.

Han vet ikke det totale antallet barn som venter på barnehageplass i Bergen.

– Vi skal ha nytt hovedinntak i løpet av vinteren, sier Tveit.

På forsiden nå


...

Torghandlerne nekter å betale skyhøye fellesutgifter

– Fellesutgiftene for bygget er hinsides all fornuft. Derfor har vi siden 2012 etterlyst detaljert dokumentasjon på hva pengene går til. Det har vi fortsatt ikke fått, sier torghandler Tom Rørnes til BA.

...

Overgrepssiktet 18-åring ble plukket ut i fotokonfrontasjon

Tips oss: Telefon: 800 33 044 MMS: BAfoto til 2229 E-post: tips@ba.no
Send inn video.

En 18 år gammel mann fremstilles fredag formiddag for fengsling. Han ble plukket ut i en fotokonfrontasjon av andre turgåere i Åsane, men nekter enhver befatning med overgrepssaken.

...

Varg Veum havner i fengsel i ny bok

I Gunnar Staalesens kommende bok befinner Varg Veum seg i fengsel. Han er beskyldt for bruk og besittelse av barneporno.

...

Dette vil ikke Molde-treneren svare på

– Jeg har ingen kommentar til det, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.