...
Statsminister Lukas Papademos gjorde det tidligere fredag klart for regjeringen at den ikke hadde annet valg enn å godkjenne pakken. Foto: Den europeiske sentralbanken/ANB/Arkiv

Hellas godkjenner krisepakken

Den greske regjeringen godkjente sent fredag kveld den enorme krisepakken fra EU og innstrammingene partilederne allerede har vedtatt.

Publisert 11.02.2012 kl 10:48 Oppdatert 11.02.2012 kl 10:51

Tips en venn på e-post:Godkjenningen i trepartiregjeringen var enstemmig, og nå gjenstår det bare at nasjonalforsamlingens 300 medlemmer godkjenner den søndag.

Redningspakken fra EU, ECB og IMF redder Hellas fra konkurs i løpet av få uker, fordi uten redningspakken på 130 milliarder euro ville Hellas ikke hatt muligheter for å refinansiere milliardlån som forfaller i mars.

Alle øyne er nå rettet mot nasjonalforsamlingen. Selv om det er ventet at pakken blir vedtatt, er tiltakene svært upopulære, og flere parlamentarikere har varslet at de ikke kan stemme for den.

Selv når pakken er vedtatt, krever EU at det skal spares inn ytterligere 325 millioner euro på årets statsbudsjett før redningspakken blir utbetalt.

Statsminister Lukas Papademos gjorde det tidligere fredag klart for regjeringen at den ikke hadde annet valg enn å godkjenne pakken.

– Vi kan ikke la Hellas gå konkurs. Vår prioritet er å gjøre alt som trengs for å godkjenne det nye økonomiske programmet og gå videre med låneavtalen, sa han.

Papademos trengte å styrke autoriteten sin etter at seks medlemmer av regjeringen de siste dagene gikk av i protest mot de harde kravene fra EU om ytterligere kutt i lønninger, pensjoner og arbeidsplasser.

– Det står helt klart: De som motsetter seg planen og ikke stemmer for den, kan ikke forbli i regjeringen, sa han

(ANB-NTB)

På forsiden nå


Vogntog fast i E16-tunnel

Bremsene hadde låst seg.

...

Stenger serveringen på Fløyen etter fyllerør

Byrådet stiller seg bak skjenkekontorets vurdering: Restauranten på Fløyen ikke får servere alkohol en i periode på to uker.

...

– En mann med et gedigent hjerte

Sotra Sportsklubb kan ikke få hyllet Trond Mohn nok.

...

Det er ti år mellom disse bildene

I 2004 var Erlend Hanstveit på besøk på en fotballskole på Leikvang, og tok dette bildet sammen med en da ti år gammel Jonas Grønner. Stopperkollegaen er fortsatt et forbilde.