... ...
Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS

- Tolv drept på Gazastripen

Tolv palestinere ble drept og over 20 såret i israelske luftangrep mot Gazastripen, opplyser palestinske legekilder.

Publisert 10.03.2012 kl 09:50 Oppdatert 10.03.2012 kl 09:53

Tips en venn på e-post:

– Dette er en av de verste oppblussingene på flere måneder, sier kilder i Hamas ifølge Reuters.

Lederen for Folkets motstandskomiteer (PRC) Zohair al-Qaisi og PRC-medlem Mahmud Hanani er blant de drepte. De ble ofre for et angrep mot en bil vest for Gaza by fredag.

– Bilen ble bombet, sier palestinsk helsepersonell til nyhetsbyrået Reuters.

En tredje person skal ha blitt alvorlig såret i angrepet som skjedde i Tel El-Hawa-området. Noen timer før angrepet hadde palestinere avfyrt to bombekastergranater fra Gazastripen mot sørlige deler av Israel.

Ytterligere to menn ble drept i et annet israelsk luftangrep øst for Gaza by. Obeid al-Gharabli og Mohammed Harara var begge fra al-Quds-brigadene, den væpnede fløyen av Islamsk jihad, opplyser gruppen.

Israelske myndigheter hadde ingen umiddelbar kommentar til opplysningene, men hæren sier at det i løpet av fredagen ble avfyrt totalt 40 raketter og bombekastergranater mot Israel. Fire israelske soldater skal ha blitt såret, en av dem alvorlig.

– En leder

Ifølge hæren i Israel var Qaisi blant lederne som planla, finansierte og beordret et dødelig angrep mot Sør-Israel fra Sinaihalvøya i Egypt i august i fjor. Angrepet varte i flere timer og kostet åtte mennesker livet. I tillegg ble 25 personer såret.

Folkets motstandskomiteer er en paraplyorganisasjon som består av væpnede aktivister fra ulike fraksjoner som er imot palestinske selvstyremyndigheters tilnærming til Israel.

– Vi er ikke forpliktet til noen våpenhvile. Vi kommer til å svare meget sterkt på denne israelske forbrytelsen, sier Abu Ataya, talsmann for PRCs militære gren. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Her kan det oppstå farlige situasjoner

Ballastbryggen ved pynten på Nordnes er ikke sikret for badegjester, og årets kanskje mest hektiske innseilingshelg står for tur.

Brann i terreng

Lyng- og gressbrann i Meland.

...

To landkrabber drar til sjøs

Fra robåt med fire hester til Statsraad Lemkuhl!

...

Denne familien gir verken lommepenger eller kjøper unødige ting til barna

– For oss er det viktig at barna lærer at en del arbeid må gjøres, fordi det er fellesoppgaver, sier mamma Alena Jula.