... ...
Klikk for å aktivere kartet
+
-

Kilde: Statens Kartverk/Geodata AS

- Tolv drept på Gazastripen

Tolv palestinere ble drept og over 20 såret i israelske luftangrep mot Gazastripen, opplyser palestinske legekilder.

Publisert 10.03.2012 kl 09:50 Oppdatert 10.03.2012 kl 09:53

Tips en venn på e-post:

– Dette er en av de verste oppblussingene på flere måneder, sier kilder i Hamas ifølge Reuters.

Lederen for Folkets motstandskomiteer (PRC) Zohair al-Qaisi og PRC-medlem Mahmud Hanani er blant de drepte. De ble ofre for et angrep mot en bil vest for Gaza by fredag.

– Bilen ble bombet, sier palestinsk helsepersonell til nyhetsbyrået Reuters.

En tredje person skal ha blitt alvorlig såret i angrepet som skjedde i Tel El-Hawa-området. Noen timer før angrepet hadde palestinere avfyrt to bombekastergranater fra Gazastripen mot sørlige deler av Israel.

Ytterligere to menn ble drept i et annet israelsk luftangrep øst for Gaza by. Obeid al-Gharabli og Mohammed Harara var begge fra al-Quds-brigadene, den væpnede fløyen av Islamsk jihad, opplyser gruppen.

Israelske myndigheter hadde ingen umiddelbar kommentar til opplysningene, men hæren sier at det i løpet av fredagen ble avfyrt totalt 40 raketter og bombekastergranater mot Israel. Fire israelske soldater skal ha blitt såret, en av dem alvorlig.

– En leder

Ifølge hæren i Israel var Qaisi blant lederne som planla, finansierte og beordret et dødelig angrep mot Sør-Israel fra Sinaihalvøya i Egypt i august i fjor. Angrepet varte i flere timer og kostet åtte mennesker livet. I tillegg ble 25 personer såret.

Folkets motstandskomiteer er en paraplyorganisasjon som består av væpnede aktivister fra ulike fraksjoner som er imot palestinske selvstyremyndigheters tilnærming til Israel.

– Vi er ikke forpliktet til noen våpenhvile. Vi kommer til å svare meget sterkt på denne israelske forbrytelsen, sier Abu Ataya, talsmann for PRCs militære gren. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Tradisjonell uansvarlighet

Også i år har russestyret i Bergen valgt å ha med russeknuten som går ut på å drikke en kasse med øl på 12 timer for gutter og 24 timer for jenter.

Røyk og flammer fra betongbil

Hadde lekkasje i varmesystemet.

...

Norges vakreste by er også den varmeste

Vi er bare halvveis i våren, og måler allerede sommertemperaturer i Bergen.

...

Han har vært general for båtmessen i tjue år, men båt, det har han ikke

Båtmessen «Dra til sjøs» arrangeres for tyvende gang.