...
Facebook kjøper fototjenesten Instagram. Foto: Terje Pedersen, ANB

Kjøper fototjeneste

Facebook kjøper fotodelingstjenesten Instagram for 5,8 milliarder kroner i kontanter og aksjer.

Publisert 10.04.2012 kl 07:54 Oppdatert 10.04.2012 kl 07:59

Tips en venn på e-post:Instagram har 30 millioner brukere.

– Vi har i årevis jobbet med å bygge opp en best mulig måte å dele fotografier med venner og familie på, sa Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i en kunngjøring mandag.

– Nå får vi muligheten til å jobbe enda nærmere med teamet i Instagram for å kunne tilby enda bedre måter å dele flotte mobilbilder med folk basert på deres interesser, sier Zuckerberg videre.

Facebook er verdens største nettbaserte sosiale nettverk, med 845 millioner brukere. Instagram er en populær fotodelingstjeneste for mobile plattformer og har fått 30 millioner brukere siden oppstarten i januar 2011.

Zuckerberg opplyser at dette blir Facebooks største oppkjøp noensinne.

– Vi mener at disse tjenestene utfyller hverandre. Men for å gjøre dette på en god måte må vi være påpasselige ved å beholde og fortsette å bygge på Instagrams styrke og muligheter i stedet for bare å integrere alt inn på Facebook, skriver Zuckerberg på sin blogg.

– Det er derfor vi er forpliktet til å bygge og utvide Instagram som selvstendig tjeneste. Millioner av mennesker fra hele verden liker Instagram-appen og merkenavnet den forbindes med. Målet vårt er å bidra til å gjøre appen og merkenavnet kjent for enda flere mennesker, skriver Facebook-grunnleggeren.

Zuckerberg forteller at Instagram-brukere fortsatt vil kunne legge ut bilder på andre sosiale nettverk enn Facebook og at Instagram-brukere ikke trenger å koble seg opp mot Facebook hvis de ikke ønsker det.

Instagram-brukere kan dessuten fortsatt ha sine vennelister separat fra Facebook, skriver Zuckerberg. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

– Grovt streikebryteri

Utenfor Hjelle Bakeri står de ansatte og streiker. Inne bak disken har eieren hyret inn vikarer. Grovt streikebryteri, mener de ansatte, men bakerieieren hever seg over kritikken.

Ekspertene forstår ikke Norlings laguttak

Brann-trenerens Orlov-vraking skaper undring.

...

Tok hevn da grillparty ble ødelagt

– Totalt uakseptabelt, fastslår Bergen tingrett, som nå har dømt to brødre og en kamerat til fengsel etter voldsdramaet på Bergen Camping i påsken.