...
Finn Christian Larsen og Sivert Kleiven Larsen (11). Foto: Charlotte Karlsen

Drømmedag i Bergen

Men lavtrykkene truer.

Publisert 22.04.2012 kl 17:32 Oppdatert 23.04.2012 kl 08:14

Tips en venn på e-post:Sivert Kleiven Larsen (11) gliser mellom hvert slikk av den frosne yoghurten han holder i hendene.

Sammen med pappa Finn Christian Larsen er denne søndagen i kalenderen merket som akvariedag, men når solen skinner fra skyfri himmel, er det lite annet å gjøre enn å ta en rast på vei mot Nordnes.

– Det er klart man må utnytte de gode sidene til dette schizofrene været, synes Finn Christian.

Hadde det ikke vært for at akvariet er endestasjon, ville guttene trolig tatt seg en tur på Fløyen.

– Å gå tur er nok det fineste man kan gjøre når det er solskinn i Bergen.

Det er Marianne og Johnny Guthe fra Sandefjord dels enige i. Men de har aldri følt på det å måtte utnytte solglimtene når de dukker opp over Bergen.

– Vi er bestandig heldige med været når vi er her, forteller Marianne.

Helgebesøket hos datteren Christina har blant annet bydd på isspising, grilling og rusling i eldre og nyere brosteinsgater.

– Å gå i Gamle Bergen når solen speiler seg i havet – det er det lite som kan måle seg med. Utsikten fra Fløyen utgjør en god nummer to, synes Johnny.

INGEN SLAGSTØVLER

Knapt en boblejakke var å skimte søndag, og det gikk stadig lange køer ut fra byens iskremboder. Ifølge Vêrvarslinga på Vestlandet kan det for solhungrige bergensere være fornuftig å slippe alt og utnytte strålene som dukker opp.

– Det er et vanskelig vær fremover, med små lavtrykk rundt omkring. Vi vil få enkelte regnbyger, perioder med sol og skiftende skydekke, melder vakthavende meteorolog Haldis Berge.

Noen høye slagstøvler blir ikke nødvendig med det første, men hele solskinnsdager er lite trolig.

– Det er vanskelig med disse bygene. Men dagstemperaturen vil holde seg stabil ved ti-elleve grader.

Trolig er tøyskoene, dongerijakkene og solbrillene fredet i alle fall en liten uke til.

På forsiden nå


...

Her renner pengene ut

Fra 2006 til 2014 har byggeprisen på fire avløpsrenseanlegg i Bergen kommune økt fra 465 millioner kroner til 1,5 milliarder kroner.

...

Mener byrådet har skjult tall

Avløpsgebyrene blir over doblet i perioden 2008 til 2019. Miljøpartiet De Grønne mener at byrådet ikke har informert bystyret om overskridelsene og forsinkelsene.

Jegere gikk seg vill i fjellet

Redningsaksjon avblåst.

...

– Det så ikke helt trygt ut

Matias Solberg reagerte da han så hengeren kjørende i Arna onsdag ettermiddag. Baderomsinnredning som veltet inne i en henger fikk bilister til å sperre opp øynene.