...
Finn Christian Larsen og Sivert Kleiven Larsen (11). Foto: Charlotte Karlsen

Drømmedag i Bergen

Men lavtrykkene truer.

Publisert 22.04.2012 kl 17:32 Oppdatert 23.04.2012 kl 08:14

Tips en venn på e-post:Sivert Kleiven Larsen (11) gliser mellom hvert slikk av den frosne yoghurten han holder i hendene.

Sammen med pappa Finn Christian Larsen er denne søndagen i kalenderen merket som akvariedag, men når solen skinner fra skyfri himmel, er det lite annet å gjøre enn å ta en rast på vei mot Nordnes.

– Det er klart man må utnytte de gode sidene til dette schizofrene været, synes Finn Christian.

Hadde det ikke vært for at akvariet er endestasjon, ville guttene trolig tatt seg en tur på Fløyen.

– Å gå tur er nok det fineste man kan gjøre når det er solskinn i Bergen.

Det er Marianne og Johnny Guthe fra Sandefjord dels enige i. Men de har aldri følt på det å måtte utnytte solglimtene når de dukker opp over Bergen.

– Vi er bestandig heldige med været når vi er her, forteller Marianne.

Helgebesøket hos datteren Christina har blant annet bydd på isspising, grilling og rusling i eldre og nyere brosteinsgater.

– Å gå i Gamle Bergen når solen speiler seg i havet – det er det lite som kan måle seg med. Utsikten fra Fløyen utgjør en god nummer to, synes Johnny.

INGEN SLAGSTØVLER

Knapt en boblejakke var å skimte søndag, og det gikk stadig lange køer ut fra byens iskremboder. Ifølge Vêrvarslinga på Vestlandet kan det for solhungrige bergensere være fornuftig å slippe alt og utnytte strålene som dukker opp.

– Det er et vanskelig vær fremover, med små lavtrykk rundt omkring. Vi vil få enkelte regnbyger, perioder med sol og skiftende skydekke, melder vakthavende meteorolog Haldis Berge.

Noen høye slagstøvler blir ikke nødvendig med det første, men hele solskinnsdager er lite trolig.

– Det er vanskelig med disse bygene. Men dagstemperaturen vil holde seg stabil ved ti-elleve grader.

Trolig er tøyskoene, dongerijakkene og solbrillene fredet i alle fall en liten uke til.

På forsiden nå


...

Langs bergenskysten kryr det av båtvrak som ingen tar ansvar for

I havneområdene rundt Bergen ligger flere nedsunkne båtvrak. Det koster mye å få dem fjernet, og ansvarsforholdene er kompliserte.

...

Så mye vil et nedrykk koste Brann

Færre tilskuere. Nedgang i sponsorinntekter. Mindre tilskudd fra Norsk Toppfotball. Det er de tre viktigste økonomiske konsekvensene med et nedrykk.

...

Bergensere bygget samfunn midt i Afrika

De enorme kontrastene fikk kvinnene fra Bergen til å ville gjøre en endring. Fem år etter har de bygget og fått i drift barnehjem, skole og helsesenter i Uganda.

Kritisk for basehopper etter ulykke i Lysebotn

Tilstanden er kritisk for den canadiske basehopperen som fikk problemer med fallskjermen og landet på en fjellhylle i Lysebotn i Rogaland tirsdag kveld.