Røyksopp-Svein fronter Grieg

Artisten er med i det nye styret som skal jobbe med Grieg-markeringen neste år.

Publisert 20.05.2006 kl 10:31 Oppdatert 20.05.2006 kl 12:57

Tips en venn på e-post:


...
- Enhver som klarer å skape vakker musikk har en stjerne hos meg, sier Svein Berge til BA. I tiden fremover skal han være med og bestemme hvordan Grieg-året skal markeres neste år. Foto: Silje Katrine Robinson

– Jeg vil kanskje ikke kalle meg fan, men jeg er absolutt tilhenger, sier den ene halvdelen av elektronikasuksessen Röyksopp.

Svein Berge var en av ni styremedlemmer som fikk utdelt Griegs lykkefrosk av kulturbyråd Henning Warloe på Troldhaugen i går. Anledningen var etableringen av styret i «Grieg 07 AS».

Selskapet skal stå for nasjonal og internasjonal markering av at det er 100 år siden Edvard Grieg døde neste år.

– Enhver som klarer å skape vakker musikk har en stjerne hos meg. Og så er det jo noe med det at Grieg var en liten nordmann med bart som bodde på et sted som heter Troldhaugen, sier Berge til BA.

VIL IKKE SAMPLE GRIEG

Styret skal ledes av Herman Friele og ellers teller navn som blant annet Harmoniens Lorentz Reitan og komponist Synne Skouen. I går hadde de sitt første møte. I tiden fremover skal planlegge det kommende Grieg-året.

Men menyen kommer ikke til å romme noen form for Grieg-sampling i Röyksopp-regi. Svein Berge og Torbjørn Brundtland er ikke tilhengere av å plukke deler av gamle verk og bruke dem i en ny form i sin musikk.

– På det punktet er vi av den gamle skolen. Litt sånn don't mess with the classics, sier Berge til BA.

Ett av punktene i programprofilen til Grieg 07 omhandler likevel «Sampleren Grieg». Videre skal publikum få stifte fornyet bekjentskap med «Humanisten Grieg» og «Den nasjonale Grieg».

Gårsdagens seremonielle markering i Grieg-villaen på Troldhaugen, var en overlevering av stafettpinnen fra Bergen Kommune til styret.

Som daglig leder for Grieg 07 ble i går Ragna Sofie Grung Moe ansatt. Hun er i dag fungerende direktør ved Edvard Grieg museum på Troldhaugen, og var informasjonsleder under den forrige Grieg-markeringen i 1993.

På forsiden nå


...

– Da jeg våknet, lurte jeg på om jeg var død

Ungt ektepar påkjørt i gangfelt på vei til jobb.

Kulturrådet kutter i støtten til ukeaviser

Kulturrådet kutter i produksjonsstøtten til ukeaviser. Støtten til Ny Tid reduseres med 25 prosent, mens den kristne ukeavisa Norge IDAG mister støtten helt.

Her får Norling damebesøk

Rikard Norling etterlyste kvinnelige sportsjournalister etter seieren over Lillestrøm. – Oi, oi, oi. Endelig, utbrøt Brann-treneren da han fikk ønsket sitt oppfylt.

...

Fem signeringer for Tertnes

Tertnes har skrevet nye kontrakter med hele fem av sine unge talenter.