Bodil Friele og Laurie Grundt er blant kunstnerne som skal under hammeren i Nøsteboden fredag kveld.
Bodil Friele og Laurie Grundt er blant kunstnerne som skal under hammeren i Nøsteboden fredag kveld. Foto: Skjalg Ekeland

Kunst-Bergen under hammeren

Skolen Petit Troll i Haiti får overskuddet etter kunstauksjonen på Nøsteboden fredag kveld. Laurie Grundt, Bodil Friele og Betzy Fowler skal under hammeren!

Geir Jetmundsen
Geir Jetmundsen Profil E-post
Publisert 29.01.2010 kl 13:28 Oppdatert 29.01.2010 kl 13:28

Tips en venn på e-post:


Skolebygget Petit Troll var én av tre bygninger som sto delvis igjen etter det fatale jordskjelvet i Haitis hovedstad Port au Prince. Nå bygger barna opp igjen.
Skolebygget Petit Troll var én av tre bygninger som sto delvis igjen etter det fatale jordskjelvet i Haitis hovedstad Port au Prince. Nå bygger barna opp igjen. Foto: Privat
Prosjekt Haitis Kjell Bjørgvin Nilsen jubler over engasjementet til bergenskunstnerne. Her sammen med to av barna på skolen Petit Troll.
Prosjekt Haitis Kjell Bjørgvin Nilsen jubler over engasjementet til bergenskunstnerne. Her sammen med to av barna på skolen Petit Troll. Foto: Privat

Det bergensbosatte styremedlemmet i Prosjekt Haiti, Kjell Bjørgvin Nilsen, jubler over engasjementet til bergenskunstnerne.

– Jeg håper folk byr over evne slik at vi får samlet inn masse penger, sier han.

Bjørgvin Nilsen har vært med å drive barneskolen Petit Troll i jordskjelvrammede Port Au Prince siden 2000.

KATASTROFE: Etter det voldsomme skjelvet var barneskolen ett av tre bygg som sto igjen i gatene. Pengene som samles inn i kveld skal ikke gå til tavler og kritt, men til nødhjelp.

– De 22 ansatte på skolen jobber nå som nødhjelpsarbeidere. Pengene fra kunstauksjonen vil gå til mat, vann, medisiner, telt og så videre, sier han.

Skolen har blitt en enda større del av hverdagen for flere av elevene på Petit Troll.

– En rekke elever og deres familier bor nå i telt utenfor skolen. Men det er ikke bare barn og voksne som er tilknyttet skolen som mottar nødhjelp fra oss. Skolen har blitt en nødhjelpsstasjon for alle, sier han.

GIVERGLEDE: Laurie Grundt, Bodil Friele og Betzy Fowler og flere keramikere er blant kunstnerne som har donert verker til auksjonen.

– Det er et fantastisk engasjement i kunstmiljøet i Bergen. Jeg er imponert. Nå håper jeg så mange som mulig stiller på auksjonen klokken 1900 i kveld.

Han besøkte Haiti bare en måned før det katastrofale skjelvet. Nå håper han mange kommer i kveld – ikke bare er millionærer i Mohn- og Friele-klassen som er velkommen.

– Vi trenger at folk byr over hverandre, sier han

På forsiden nå


...

– Ansett denne mannen som byens festsjef

Les BA-journalist Dag Bjørndals hyllest til Tall Ships Races-sjefen.

...

Ny Kaptein Knurr-historie om et par år

I fjor gikk Kaptein Knurr i pluss for første gang. Nå kan det bli ny historie om et par år. – Det er en dyr hobby vi har, medgir produsenten.

...

Sier farvel til bergenspolitikken på Youtube

KrFs Filip Rygg blir kommunikasjonssjef i Skaperkraft og flytter til Oslo om en knapp måned.

...

NOAH: – Nødvendig med straffer som svir

Det koster ikke mer enn noen tusen kroner i bot å slå i hjel naboens katt. Dyrevernorganisasjonen NOAH mener straffenivået må økes dersom dyremishandling i Norge skal kunne forebygges.