Bergen Student -TV

Bergen Student-TV deler sine reportasjer med BAs lesere. Siste:

  • Nektet å være askefast
  • På hils med Trond Viggo Torgersen
Eva Johansen
Eva S. Johansen Profil E-post
Publisert 05.02.2010 kl 14:44 Oppdatert 26.04.2010 kl 13:37

Tips en venn på e-post:


Bergen Student-TV logo

Her presenterer vi et utvalg av Bergen Student -TVs reportasjer. Du finner fullstendig oversikt på Bergen Student-TVs nettsted.

Nekta å være askefast

Askeskya som vart skapt av utbrotet i vulkanen Eyjafjallajøkull på Island har som kjent hindra flytrafikken i store delar av Europa, og Bergen Lufthavn Flesland har også blitt ramma. Fay Farstad studerer politikk ved The University of York i England. Etter å ha vore på besøk heime i Noreg var planen å reise tilbake til York med fly i tid til eksamen, men den planen måtte skrinleggast som følgje av det nylige utbrotet. Ho nekta å vere askefast, og fekk etter mykje slit innpass på eit frakteskip frå Stavanger med kurs for Immingham i Nord-Aust England. Resten av distansen skal ho tilbakelegge med tog.

- Eg har hatt litt flaks, konstaterte Farstad med eit lettens sukk.

Over for denne gong

Professor i geovitskap ved Universitetet i Bergen, Harald Furnes, meiner at Eyjafjallajøkull no har blåst frå seg, og tilbakeviser utbrot i søstervulkanen.

- Eg kjenner ikkje til nokon indikasjonar på at Katla skal vakne til liv med det første. (22.04.2010)

Et lærerikt profilintervju med Trond Viggo Torgersen (18.04.2010).

“Den hemmelige kokken” av Mats Eric Nilsson la grunnlaget for foredraget som skulle gi matvareprodusenter som “faker” mat ved å erstatte råvarer med e-stoffer, en kraftsalve! Etter en guidet tur i en dagligvarebutikks hyller, var tanken på hundemat mer fristende enn tanken på vanlig pålegg?

Gryttens greatest. Jubilanten lanserte torsdag essaysamlingen “50/50? på Logen Bar.

NHHS, Norges Handelshøyskoles Studentforening, har relansert sine nettsider. Der finnes informasjon om deres samarbeidspartnere, blant disse Hansa Borg Bryggerier. Helsedirektoratet, som forvalter alkoholloven, vurderer informasjonen som markedsføring, og dermed et brudd på alkohollovens reklameforbud.

Verken NHHS-leder Gudbrand Johannes Qvale eller Hansas kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen kan svare på hvem som står bak teksten som vurderes ulovlig. Når BSTV gjør partene oppmerksomme på forholdet sier begge at de vil rydde opp. (18.03.2010).

På forsiden nå


...

Over fjellet? Reis lørdag!

Det skal bli uvær på fjellet frem mot jul og fjelloverganger kan bli stengt. Meteorolog råder deg til å kjøre over fjellet lørdag ettermiddag.

...

Denne delen av Statoil tjener på oljeprisfallet

Råoljeprisen har stupt med nær 40 prosent siden i sommer. Det er ikke dårlig nytt for Statoils raffinerier...

...

Stakk av etter å ha skrapt opp bilen til Daniel

– Dette er utrolig trasig for en barnefamilie rett før jul. Jeg håper den skyldige kommer og gjør opp for seg, sier Daniel Molvik.

...

Norwegian får kritikk for sikkerhetsfeil

Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsmessige avvik.