...
Dette bildet ble tatt på Dolks første separatutstilling på OSL Contemporary på Frogner i Oslo i september i fjor og viser «Toy» som er også utgangspunkt for silketrykkene som i dag ble solgt gjennom Handmade Posters. Foto: ØRJAN NILSSON

Solgte for mer enn én million på to minutter

Kunstsamlere fra hele verden sikret seg silketrykk fra Bergens-kunstner.

Ørjan Nilsson
Ørjan Nilsson Profil E-post
Publisert 07.03.2012 kl 15:41 Oppdatert 07.03.2012 kl 18:32

Tips en venn på e-post:Bergenseren Dolk opplevde en enorm pågang etter 500 silketrykk som ble lagt ut for salg onsdag. De ble revet bort.

– Du kan sammenligne det med å kjøpe konsertbilletter til en stor konsert. Det gikk svært raskt og var ekstremt stor pågang. Folk sitter fra flere verdenshjørner og kjøper akkurat når vi ligger ut disse trykkene, sier Morten Landmark som er daglig leder i Handmade Posters i Bergen.

Kunstsamlere i Norge, England, USA og Japan var bare noen av de som sikret seg Dolk-verk onsdag.

Bak kunstnavnet Dolk skjuler det seg altså en verdensberømt grafittikunstner fra Bergen. Han begynte med gatekunst, eller streetart, i Bergen i 2003, i samme sjanger som engelske Banksy. I dag er han ettertraktet blant kunstsamlere verden over.

TEKNISK TRØBBEL

Etter litt teknisk trøbbel la kunstformidleren hmp (handmadeposters) ut 250 silketrykk av verket «Toy» og det tilsvarende antallet av «Winner». Begge signert grafittikunstneren Dolk. Verkene ble solgt for 250 pund per stykk, drøyt 2238 norske kroner.

– Vi ønsker å presisere at dette ikke er raske penger, det er veldig mye arbeid som ligger bak både for oss som trykker dette og for kunstneren. Det virker ekstremt der og da, men det er masse jobb som ligger bak, sier Landmark.

De totalt 500 silketrykkene er trykket med ti farger og ifølge Landmark har det vært en utfordrende jobb.

– Disse trykkene var veldig avanserte å gjøre. Silketrykk er et veldig analogt medium og det er masse å tenke på når man trykker dem. Det tok litt tid før vi fikk dem slik vi ville.

RESERVERT FOR GALLERIER
Alle eksemplarene er imidlertid ikke solgt, noen få er reservert for gallerier som Dolk ønsker å vise silketrykkene i.

BA har forsøkt å komme i kontakt med Dolk for å få kommentarer til denne saken, uten hell.

På forsiden nå


...

Denne fergen skal gå på batteri

Onsdag kom det en verdensnyhet til Omastrand i Hardanger. Fergen er den første i sitt slag som ikke virker med diesel.

...

Dette skal du ha på nesen i år

Sjekk ut hvilke solbriller du må ha for å henge med på moten – og for å beskytte øynene.

Finne forsøkte å kapre fly med Toblerone-sverd

Med et pledd som kappe og væpnet kun med en Toblerone forsøkte en 23 år gammel finne å kapre et passasjerfly på vei fra Amsterdam til Hongkong.

...

Nobelprisvinner García Márquez hylles etter sin død

Forfatteren Gabriel García Márquez er den største colombianeren gjennom alle tider, sier landets president etter at nobelprisvinneren døde torsdag.